onsdag 10. juni 2015

Trykk i endetarmen

Endetarmen består av den nederste delen av tykktarmen (rektum) og utførselskanalen fra tykktarmen (analkanalen) (se oversiktsbilde); Analkanalen er 3-cm . Det er neppe tvil om at hyppigheten av kreft i tykktarmen og endetarmen henger sammen med kost- og miljøfaktorer. Enkelte tilstander sitter i selve endetarmsåpningen. Det er bare den ytterste centimeteren av slimhinnen som er smertefølsom, men her er det til . Jeg er en kvinne på 35år som har hatt en del plager med smerter nederst i magen og trykk i endetarmen akkurat som om jeg må på do hele . Det kjennes ut som at jeg må på toalettet. Ytre hemoroide: Den utvidede blodåren (venen) ligger og trykker under. Trykket i blodårene i endetarmen vil da øke og blodårene utvide seg.


Kreft i tykktarmen eller endetarmen er en alvorlig sykdom. Prognosen er imidlertid god dersom kreften oppdages tidlig. Endetarmen, som er cirka cm lang, er den siste del av tarmen, mellom.


Uvanlig trykk i underlivet eller smerter i magen kan være tegn på tarmkreft. Tilstanden medfører at endetarmsslimhinnen har dårlig feste inne i tarmen, slik at denne kommer ut av endetarmsåpningen når man trykker i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg