onsdag 10. juni 2015

Kan man få meslinger selv om man er vaksinert

Overlege Margrethe Greve-Isdahl anbefaler alle å vaksinere seg. Kan man få meslinger selv om man har vaksinert seg? Det er en liten mulighet for at man kan få meslinger selv om man er vaksinert, men det er veldig sjelden det skjer, sier Tone Bruun, som er lege . Våknet i dag med lyserøde ''prikker'' spredt utover halsen og litt på skuldrene og ned mot brystene. Det er ikke blemmer, bare små, lyse, runde . Basert på våre tall på SSPE-tilfeller i Tysklan kan det være så mange.


Antistoffene mot meslinger får barnet ved at moren enten har hat meslinger selv eller er. Han sier tyske foreldre nå er svært redde for at deres barn skal få meslinger. Hvis man ikke har tatt vaksine og ikke har hatt meslinger, men får . MMR-vaksinen tilbys i barnevaksinasjonsprogrammet og beskytter mot meslinger, kusma og røde hunder. Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer man kjenner, men den.


Hvis slike barn blir utsatt for smitte, bør de få en innsprøytning med. Ukompliserte feberkramper er i seg selv ufarlig, men kontakt lege for å utelukke. Dersom man ikke kan utelukke allergisk reaksjon på vaksinen, må. MMR-vaksine (vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder) er en . Hos Folkehelseinstituttet nylig oppdaterte side kan vi derimot lese det årlig. Kan man stille spørsmål vedrørende vaksinering mot meslinger?


Skuespiller Sølje Bergman (39) gir ikke sine barn MMR-vaksinen,. Men dersom barna dine får smitten kan de gi meslinger til andre som. De som er mot vaksiner vil kanskje få med seg argumentene som taler for, og at man må lene . Noen som vet om man kan få meslinger selv om man er vaksinert mot det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg