mandag 22. juni 2015

Solkrem faktor

IKKE FULL BESKYTTELSE: Ingen solkremer stanser alt av. Kanskje er du så redd for solskader at du bruker solkrem med faktor eller 50? Her forsøker vi likevel å rydde opp i noen myter og fakta om solkrem.

Kan man være i sola lenge med solkrem med høy faktor? Jevnt over stiger prisen på solkremen med solfaktor, så en solkrem med solfaktor er normalt dyrere enn samme type solkrem med faktor 15. Apotek anbefaler solkrem med beskyttelsesgrad faktor eller høyere, basert på råd fra Kreftforeningen. Når huden har blitt brun kan man eventuelt redusere .

Ved å bruke solkrem med høy faktor, kan du faktisk redusere risikoen for føflekkreft med over prosent, sammenlignet med dem som bruker . På bakgrunn av testresultatene anbefaler de generelt at man velger en solkrem med faktor høyere enn 3 samt en med kjemisk filter. Solkrem med for lav faktor kan øke kreftfaren. Ved å bruke tilstrekkelig høy faktor kan du redusere risikoen for føflekkreft med over prosent. Anbefaling: Beskytt deg godt mot solen med lette sommerklær, solbriller og hodeplagg. Bruk solkrem med minst faktor på ubeskyttet hud.


Bruk solkrem med høy faktor og UVA-beskyttelse på hud som ikke er beskyttet på annen måte. Midt på dagen om sommeren anbefales det å . Skygge og klær beskytter best - solkrem er nødvendig når huden ikke er beskyttet på annen måte. I Norge gir faktor med UVA nok beskyttelse for de fleste, . Solkremene hos Vitusapotek er kvalitetskontrollerte og sikre i bruk. Vitusapotek anbefaler å bruke solkrem med faktor eller høyere. For de som ikke har fulgt med i mattetimene på skolen er . Bruker du solkrem med faktor høyere enn kan du redusere risikoen for føflekkreft med prosent, ifølge ny studie fra Universitetet i Oslo.


Smører du deg ofte og rikelig, holder det med faktor ifølge ekspert. SIDE2): Det vi snakker om er solkrem med høy faktor. Capital Soleil Solkrem Dry Touch SPF er en mattende solkrem til ansikt i solfaktor til kvinner og . Bruk solkrem med faktor på ubeskyttet hud 4. Påfør solkrem minutter før soling og gjenta hver annen time.


I slike tilfeller er det fort gjort å gå for lavere faktor enn hva som er anbefalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg