tirsdag 9. juni 2015

Turistdiare vaksine

Vaksinen beskytter mot diaré forårsaket av kolera eller ETEC-bakterien. ETEC (enterotoxigenic Escherichia coli), bedre kjent som E. Visste du at turistdiare er blant de vanligste helseproblemene som rammer turister?

Hva kan du gjøre for å forebygge turistdiaré? Vaksinen (Dukoral) anbefales imidlertid ved nedsatt produksjon av magesyre,. Drikkevaksinen er kun godkjent for å forebygge kolera, og ikke turistdiaré, . Dukoral er ikke godkjent for å forebygge turistdiare, men kun for kolera.

Mange har likevel god efaring med vaksinen og ønsker den, da den til en viss grad har . Det er derfor viktig å forebygge diare ved å følge reiseråd og eventuelt ta Dukoral drikke-vaksine før man drar. Jeg har hørt at det finnes både vaksine og forebyggende medisiner mot diaré. Jeg skal til Kenya i julen, og lurer på hva . Det vil si at den totale risikoen for turistdiaré reduseres med 30-. Den hjelper ikke mot de 30forskjellige Salmonellaartene, Shigella, . Vaksine mot hepatitt A anbefales ved reise til alle land utenom Vest- og Sentral Europa,. Om lag halvparten av tilfellene med turistdiaré skyldes ETEC.


TURISTDIARÉ: Flere tusen rammes av turistdiaré, og vaksinering beskytter langt fra de fleste.

Turistdiaré er en akutt diarésykdom, og er det vanligste helseproblemet hos. Det finnes vaksiner mot kolera og tyfoidfeber, to svært alvorlige former for diaré . Dukoral er i Felleskatalogen bare omtalt som en kolera-vaksine. Men Dukoral kan også gi litt redusert risiko for diaré. I påvente av resultatene av GOS-studien er . Hva Dukoral er og hva det brukes mot Dukoral er en oral vaksine mot kolera som.


Vi vet at færre vil få diaré hvis de tar en drikkevaskine før de reiser, sier han. Vaksinen hjelper både mot kolera og mot ETEC, den vanligste formen for diaré . Noen som har tatt det før utenlandstur og har erfaringer å dele? Hvor lang tid før man reiser må en sånn vaksine taes? Rundt 10nordmenn får ødelagt ferien sin på grunn av turistdiare hvert år og er. Dukoral er en drikkbar vaksine som beskytter mot kolera og har effekt mot . På denne siden vil du finne mer informasjon om anbefalte vaksiner, hva du kan gjøre for å unngå hepatitt, turistdiaré og myggoverførte sykdommer, samt andre . Dukoral er en vaksine mot kolera og turistdiaré (sistnevnte også kjent som Montezumas hevn).


Den er en drikkevaksine som drikkes blandet med vann og en . Kan man forebygge turistdiaré med Dukoral? Muligens har den en effekt i Latin-Amerika, Afrika og Sør-Asia, men ihvert fall ikke i . Risikoen for å få turistdiaré avhenger av reisemålet, og u-land i Asia, Afrika og. Det er på markedet en vaksine som har moderat effekt mot .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg