mandag 1. juni 2015

Røde hunder utslett

Røde hunder er en barnesykdom med utslett og feber. Den forårsakes av rubellaviruset (rubella er det latinske navnet på røde hunder). BufretLignendeRøde hunder (rubella) er en barnesykdom med utslett og feber.

Sykdommen har vanligvis et mildt forløp, men kan føre til alvorlig fosterskade hvis gravide . Rubella (røde hunder) en vanligvis mild virussykdom som forårsakes av. Smitteførende uke før og minst dager etter utbrudd av utslett. Røde hunder er en infeksjon forårsaket av rubellavirus.

Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Akkurat som meslinger, er røde hunder en virussykdom. Utslettet kan følge lett snue og ømme og hovne lymfeknuter på halsen. Røde hunder (Rubella) er en barnesykdom med utslett som forårsakes av rubellaviruset.


Den er vanligvis en uskyldig barnesykdom med feber og et småflekket . RØDE HUNDER HOS BARN: Røde hunder kjennetegnes av et småprikket, rosa utslett. Sjelden sykdom i Norge da rubellavaksinen er en del av det norske barnevaksinasjonsprogrammet (MMR). Røde hunder, akutt virusinfeksjon som ledsages av et meslinglignende utslett.


Sykdommen forårsakes av et RNA-virus i Toga-virusgruppen.

Sykdommen er ofte uten symptomer hos barn. Røde hunder starter i ansiktet og kommer deretter på kroppen, . Vannkopper er en vanlig sykdom i barnealderen og gir feber og utslett bestående. Røde hunder begynner med snue og hovne, ømme lymfeknuter i nakken.


Smitte: Røde hunder smitter fra dager før utslettet bryter ut til dager etter utbrudd. Røde hunder en smittsom virussykdom som fører til hudutslett. Dersom man har hatt røde hunder én gang, blir man mest sannsynlig immun. MMR står for meslinger (measles), kusma (mumps) og røde hunder (rubella).


Meslinger forårsaker et karakteristisk rødt utslett, feber, snue og såre øyne. Antallet tilfeller med røde hunder er drastisk redusert etter at. Røde hunder er ikke det samme som meslinger (rubeola), selv om de to sykdommene har deler noen karakteristikker, inkludert den røde utslett. Røde hunder er en mild infeksjonssykdomnbsp;ognbsp;er sjelden nå på grunn.


På andre eller tredje dag kommer et småprikket utslett som forsvinner etter . Vannkopper, Røde Hunder, Meslinger og Den femte barnesykdom er alle barnesykdommer som likner på hverandre, blant annet gir barnesykdommene utslett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg