mandag 20. april 2015

Diare behandling

Dersom det blir påvist bakterier, kan behandling med antibiotika vurderes. En hovedregel er at fastlegen ikke starter med antibiotikabehandling ved diaré. Diaré på utenlandsreiser, såkalt turistdiaré er en av de vanligste helseplagene vi opplever på ferie.

Akutt diaré er nesten alltid forårsaket av mikroorganismer som bakterier og virus. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré. Akutt diare vil vanligvis gå over av seg selv før det blir aktuelt med legeundersøkelser eller behandling.


I behandlingen av akutt diaré må man først og fremst sørge for å erstatte det væske- og salttapet som pasienten lider av grunnet hyppig avføring . Behandling av diaré avhenger av årsaken til plagene. Ved akutt diaré holder det vanligvis å erstatte væsketapet ved å drikke mye, mens en ved . Det er ikke vist at forebyggende behandling mot reisediaré med frysetørkede . Diaré kan ramme alle, og fører til ubehag og forstyrrer hverdagen. Det finnes to typer diaré: akutt og kronisk.


Symptomene er nærmest identiske for begge: . Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Cøliaki: Symptomer, diagnose og behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg