tirsdag 21. april 2015

Epilepsi hos barn

Foruten de ulike anfallstypene så inndeles epilepsi hos barn også i det som betegnes epileptiske syndromer. Det betyr tilstander der en rekke symptomer og . BufretLignendehos barn mellom 4-år, og de kan lett få problemer på skolen, fordi de mister tråden i undervisningen.

GENERALISERTE TONISK-KLONISKE ANFALL (GTK). Overlege Ann Sofie Eriksson ved Spesialsykehuset for Epilepsi, Nevroklinikken tok seg tirsdag 20. Denne brosjyren handler om epilepsi hos skole- og barnehagebarn.


Etiologien bak et epileptisk syndrom kan variere.

Ikke alle former for epilepsi hos barn kan klassifiseres innen de epileptiske syndromer. Epilepsi er en av de hyppigste nevrologiske sykdommer hos barn, og karakteriseres ved gjentatte uprovoserte epileptiske anfall. Har barnet ditt fått diagnosen epilepsi med absens?


Da skal du vite at legemidler fungerer godt og at de fleste barn vokser av seg absenser innen de fyller år. Her i Norge regner vi med at det er omkring 40til 5. Hos av disse finner man ingen årsak til sykdommen. Målgruppe: Foreldre til barn med epilepsi, besteforeldre og andre nærpersoner som er knyttet til barnet, for eksempel assistenter på skolen eller støttekontakter.


Diagnosen epilepsi får man ikke av et enkeltstående epileptisk anfall. Ved noen anfallstyper hos barn og unge vet man at epilepsien forsvinner av seg selv.

Et epileptisk anfall kan utløses hos alle mennesker under spesielle. Wests syndrom, er en type anfall som opptrer hos små barn. Martin er en film i en serie med filmer om epilepsi hos barn. Filmen er laget av et foreldrepar som selv.


Overlege Gertraud Leitner, seksjon for habilitering for barn og unge. Målgruppe: Foreldre til barn med epilepsi, deres besteforeldre og andre nærpersoner som er knyttet til barnet, for eksempel assistenter på skolen eller . Valg av behandling ved epilepsi hos barn. Mistanke om kramper hos barn under år bør som hovedregel innlegges for diagnoseavklaring. Epilepsi er en samlebetegnelse for ulike typer anfall som skyldes forstyrret elektrisk aktivitet i hjernen. PP presentasjonen du finner under er gjennomgått i personalet.


PNES (psykogenic non epileptic seizures) hos barn og unge? Barn og unge med krampeproblematikk blir oftest diagnostiser t med epilepsi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg