fredag 17. april 2015

Muskelplager

Pasienter med kroniske muskelsmerter har uttalte plager til tross for normale funn. At plagene oppfattes som uforklarte, betyr imidlertid ikke at . Har du kroniske muskel- eller skjelettplager?

Konstant betennelsestilstand i kroppen er årsaken til kroniske muskel- og skjelettplager. Muskelsmerter (myalgi) kan skyldes fysisk overbelastning i form av forstrekking, støt, slag eller feilbelastning. Psykiske belastninger kan også gi muskelplager.


Psykisk stress er en vanlig årsak til akutte muskelsmerter, fysisk overbelastning er en annen, vanlig grunn.

Alle artikler og legesvar om muskelsmerter. Her har vi samlet alt innhold om muskelsmerter for deg. Sist publiserte: Hypotyreose - lavt stoffskifte. Muskelsmerter i nakken er en svært hyppig lidelse.


Ofte har det sammenheng med anspenthet og lite variasjon i arbeidsstilling. Revmatiske muskelsmerter bidrar til redusert livskvalitet, medikamentbruk og langvarige sykefravær. Ofte er plagene ufarlige, men de kan også være symptomer . Også overlege og forfatter av boken Mat med mer, Berit Nordstran mener et riktig fokus på kostholdet kan føre til bedring av muskelplager, . Muskelsmerter oppstår fordi muskelen er blitt skadet. Skade på muskel kan komme som følge av støt, slag, overbelastning eller ensformig arbeid . I en norsk studie hadde av den voksne befolkningen plager fra muskler eller skjelett i løpet av ett år.


Rastløse føtter og leggkramper som forstyrrer nattesøvnen kan være symptomer på magnesiummangel. Personer som har muskelsmerter, kramper eller uro i . En lokal muskelsmerte, hvor det ikke kan påvises en vevsskade, kalles ofte en myose. Muskelsmerter kalles også muskelverk eller myalgi. Nesten alle har sannsynligvis på et eller annet tidspunkt opplevd. Vi laserbehandler og forebygger akutte og kroniske #muskelsmerter.


Slag og støt mot muskler kan føre til at muskelfibre knuses og blødning . Psykisk belastning eller stress kan også gi . Legen anbefaler kollagentilskudd mot ledd- og muskelplager - Frisk leddbrusk består av mer enn prosent kollagen, men allerede fra 30-årsalderen svekkes . Ryggen med nakke og skuldre er sjelens speil. Stress og ensidig arbeid kan gi oss vonde triggerpunkter. Muskelsmerter kan komme fra noe så yskyldig som trening.


Vi har fått sendt inn et tips til hvordan man kan bli kvitt smertene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg