torsdag 30. april 2015

Hiv i norge

Statens institutt for folkehelse overvåker hivsituasjonen i Norge og fører statistikk over diagnostiserte hivtilfeller her i landet. Det er norsk forening for infeksjonsmedisin som utarbeider de faglige retningslinjene for oppfølging og behandling av hiv i Norge. Hiv er fremdeles en epidemi, med rundt åtte prosent økning i Norge.

Menn som har sex med menn står for de fleste tilfellene, sier leder for . I 20ble det diagnostisert 2nye hivsmittede i Norge, det er en nedgang fra 2tilfeller i 2014. Nedgangen ses i helhet blant menn som har . Gjelder et relativt stort antall personer i Norge, ifølge ekspertene.

NO: I fjor ble det til sammen registrert 2hiv-tilfeller i Norge. Folkehelseinstituttets tall viser at det i 20ble diagnostisert 2nye hivsmittede i Norge, mot 2i 2012. Sammenliknet med toppåret 20ble det i 20meldt . Onsdag ble det klart at såkalt preeksponeringsprofylakse, eller PrEP, blir innført i Norge. Medisinen Truvada bidrar i dag til å gjøre hivpositive . Generalsekretær i HIVNorge Anne-Karin Kolstad er bekymret for at det er for stille rundt hiv i Norge.


Gå til Norge - Totalt er det diagnostisert 0hiv-positive i Norge (7menn og 3kvinner). Av de 0meldte hiv-positive, er 6meldt døde av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg