onsdag 8. april 2015

Ammehjelpen sopp

Soppinfeksjon kan ofte oppstå hos mor etter behandling med antibiotika, eller at hun har hatt soppinfeksjon feks. Det er normalt å føle ømhet i starten av ammeperioden, men normal ømhet skal gå over i løpet av de første sekundene inn i ammingen . TEKST: RACHEL MYR, JORDMOR, AMMEHJELPER OG INTERNASJONALT GODKJENT AMMESPESIALIST IBCLC.

Dersom en har mistanke om en soppinfeksjon, søk lege, og sørg for å få riktig. Jeg har samlet sammen en del råd og vink vedrørende sopp på . Et spørsmål som vi i Ammehjelpen får innimellom er om morsmelken faktisk kan ha for lite. Dette gjelder for eksempel behandling av sopp.

Et spørsmål som vi i Ammehjelpen får innimellom er om morsmelken faktisk. Få hjelp til dette for eksempel på ammehjelpen. Soppinfeksjon på brystene kan gi sårhet, ømhet, svie og en brennende følelse i brystene. I Norge var nystatin krem tidligere ansett som førstevalg ved behandling av kvinner med soppinfeksjon på brystet ( 2) Preparatet ble avregistrert i 2008-2009 . Ved sopp kan Canesten være beste behandling, men hos enkelte kvinner er denne infeksjonen svært gjenstridig. Det kan da bli nødvendig med ytterligere.


Trøske er en soppinfeksjon i munnslimhinnen og ses som et hvitt belegg inni munnhulen. Les mer om hva du kan gjøre selv når barnet har fått trøske, og når . Når jeg var sår (hadde riktignok ikke sopp) så fikk jeg beskjed av ammehjelpen på helsestasjonen om å ikke bruke Purelan men en sårkrem .

Soppinfeksjon på brystknoppene er vanligere etter en nylig avsluttet antibiotikakur, hvis barnet har. Har noen spørsmål sånn i begynnelsen jeg. Spurte om dette på sykehuset, men der virket det ikke som . Du kan kontakte Ammehjelpen hvis du har spørsmål om amming og morsmelk.


Frysing dreper ikke sopp og det er usikkert om melken kan smitte barnet igjen, . Farris er forresten et godt alternativ til medisinbehandling mot sopp i babyens munn og på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg