onsdag 29. april 2015

Meslinger dødelighet

Mange barn i fattige land dør fortsatt unødvendig etter å ha blitt smittet av meslinger. Målet om prosent reduksjon i dødelighet er ikke nådd. Kjetil Straume fra Lunde i Telemark var år da han fikk meslinger.

Han slapp fra det med livet i behol men lå i feberfantasier i en uke. Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer vi kjenner og. Dødeligheten var høy på 1800-tallet, men sank i første halvdel av . Meslinger skyldes meslingevirus, og er den alvorligste barnesykdommen.

Meslinger, akutt virusinfeksjon som er ledsaget av et karakteristisk utslett. Nå er det meslinger vi skal skremmes med. Mange tror at vi vaksinerer mot meslinger grunnet høy dødelighet. Denne artikkelen tar blant annet for seg historiske og ernæringsrelaterte fakta omkring meslinger.


Meslinger og dødelighet: Meslingvaksinen så dagens lys på . Meslinger er en sykdom med mange myter spunnet rundt seg. Forøvrig er dødeligheten av meslinger rundt 5-av 10(det varierer noe). I tillegg må man altså ta hensyn til eventuelle komplikasjoner, slik . En studie som nylig er publisert i PloS Medicine, gir tall for utbredelse og dødelighet av meslinger under tre store epidemier i Tsja Niger og .

Hører jeg et ord til om meslinger og vaksinering i Norge, så tror jeg at jeg spyr. Hva gjør Disney-land så viktig at vi glemmer hvor barn dør? Forekomsten av meslinger økte med 10prosent fra 20til 2014. Hvert år dør millioner barn av sykdommer de kunne sluppet å pådra seg hvis de hadde vært vaksinert.


Ei jente er vaksinert mot meslinger i den Sentralafrikanske republikk. Spesifikk vekt av meslinger blant andre infeksjonssykdommer er meget høy. Fortsatt høy dødelighet i meslinger avhenger av alder og tilstanden . Da massevaksinasjon for meslinger ble innført i USA i 196 hadde.


Her ser vi utviklingen av antall som ble smittet av meslinger i. Meslingutbruddet i Disneyland har satt fyr på en ulmende vaksinedebatt. I sin iver etter fryktbasert konsensus, flommes avisene av unyansert informasjon og . Få tiltak har hatt den samme effekten til å redusere dødelighet som. Meslinger: En omfattende innsats for vaksinering, reduserte antallet . Det er en stor gjenoppblomstring av meslinger med disse utbruddene i over afrikanske lan og i noen tilfeller ser vi en svært høy dødelighet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg