tirsdag 21. april 2015

Kyssesyken varighet

Hei Jeg ble innlagt på sykehus før påsken og fikk diagnose kyssesyken (ebstein-barr virus) Men i løpet av siste uke har jeg fått skikkelige . Kyssesyken, eller mononukleose som den også kalles, er en smittsom virussykdom. Den skyldes et virus som heter Epstein-Barr (forkortes EBV).

Jeg har en tenåringsjente som fikk kyssesyke i oktober. Hun har vært dårlig i flere måneder, og det har resultert i at hun kun . Kyssesyke (mononukleose) er en virusinfeksjon som hovedsaklig rammer ungdom og kan gi kraftig nedsatt allmenntilstand og mild leverbetennelse. Fra man er smittet av kyssesyken til man blir syk tar det normalt 4-uker.

Så mye som av alle voksne har vært smittet, men ikke blitt særlig syke av viruset. Forekomsten av kyssesyke øker i tenårene samtidig som sykeligheten (varighet og alvorlighetsgrad av symptomer) er størst blant tenåringer og unge voksne. Kyssesyke, mononukleose, mononucleosis infectiosa, kjertelfeber,. Den skyldes et virus som heter Epstein-Barr . Jeg kan ikke si annet enn at det rett og slett er helt forferdelig, har aldri følt meg verre og mer elendig rett og slett.


Den kom ut positiv på mononukleose (kyssesyke). Jeg er år gammel og den siste uka har jeg tisset brunlig, hatt sterk hodepine, oppmot i . Med mindre det tilkommer komplikasjoner forkorter dessverre ikke medisiner sykdommens varighet.

Kyssesyke skyldes et virus som overføres blant annet ved kyssing - særlig hos ungdom. Kyssesyke (mononukleose) er en infeksjon som sitter i halsen og i kroppens lymfekjertler. Det er en infeksjon med et virus som heter Epstein-Barr virus (EBV), et virus som tilhører gruppen herpesvirus. ME etter kyssesyken, vil dere fortelle kort om forløpet? Jeg spør ikke på egne vegne, jeg har jo . Mononukleose, også kalt infeksiøs mononukleose (Latin: mononucleosis infectiosa), kjertelfeber, monocyttangina eller kyssesyke, er en akutt virusinfeksjon . Sykdommen kalles også kyssesyke eller kjertelfeber.


Kyssesyke (mononukleose) er en virusinfeksjon som smitter via spytt, for eksempel ved kyssing. Men når det gjelder kyssesyken har jeg noen spørsmål;- Har jeg ikke. Kyssesyken variérer veldig i forløp, både mtp symptomer og varighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg