onsdag 15. april 2015

Symptomer på hofteslitasje

Slitasje i leddene heter artrose og hofteleddet kalles cox, så cox artrose betyr hofte slitasje. Symptomene er forholdsvis entydige så dette er ikke en vanskelig . Det er imidlertid slik at de fleste tilfeller av behandlingskrevende hofteslitasje oppstår uten noen kjent årsak.

Hos eldre ser man ofte slitasjeforandringer på røntgen, men bare en liten andel av disse pasientene har symptomer. De vanligste symptomene fra hofteområdet er smerter, halting, klikking og stivhet. Hofteslitasje kan skje på en av to måter: Primær: Som er et resultat av slitasje over tid.


Leddslitasje kan gi symptomer i leddene i form av leddstivhet og leddsmerter.

Symptomene på artrose kommer vanligvis gradvis, noen ganger over flere år. De vanligste symptomene er: Smerter – smertene kan være konstante . Typiske symptomer er smerte og stivhet, som kan variere både i løpet av dagen, og over lengre perioder. Noen kan utvikle tilstivning og feilstill- inger i leddene. Hofteslitasje kan ikke kureres, men behandling hos kiropraktor kan redusere smerten.


Hofteleddet forbinder underekstremitetene med bekkenet og resten av kroppen og muliggjør bevegelse og normal ambulasjon. Derfor er det viktig å gå til legen og få en diagnose så fort de første symptomene kommer. Legen kan henvise videre til spesialist, fysioterapeut, ergoterapeut og . Manipulasjonsbehandling av hofte er mer effektivt enn øvelser for behandling av symptomer fra hofteslitasje (16).

Hoeksma et al (2004) utførte en RCT av 109 . Hos personer over år vil ca prosent ha synlig hofteslitasje på røntgenbilder, men bare en liten andel av disse pasientene har symptomer. Ved hofteartrose er de vanligste symptomene smerter i lysken og på. Hofteslitasje kalles også for coxartrose, det forekommer hyppigst i. Selv om hofteslitasje ikke blir kurert, vil man gjennom.


De vanligste symptomer fra hofteområdet er smerter, halting, klikking og stivhet. Artrose kommer som regel gradvis, gjerne over flere år. Symptomene varierer veldig fra person til person: Leddene blir smertefulle og . Hofteproblemer gir som regel sterkest symptomer i lyske og fremre lår. Hos eldre er hofteslitasje en vanlig diagnose. I stedet br vi stimulere til mestring og bidra til bryte onde sirkler som vedlikeholder symptomene.


Smerter, stivhet og nedsatt bevegelse i ledd . Kva er symptoma på at hoftene byrjar å bli slitne? Vel, har du symptoma, så kan du ikkje unngå å legge merke til dei: -vondt når .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg