fredag 19. februar 2016

Gravid alkohol

Når en gravid kvinne drikker alkohol, blir også fosteret utsatt og får samme alkoholpromille som mor. Les mer om hva alkoholbruk øker risikoen for. DRAKK IKKE: Da Liv Kruse (38) var gravid med Johanna Kruse (mnd)og Zacharias Kruse (3) drakk hun ikke en dråpe alkohol.


Alt en jente som er gravid spiser og drikker deler hun med barnet i magen. Når mor drikker alkohol, drikker også barnet alkohol. Har du fått i deg alkohol tidlig i svangerskapet før du visste du var gravi skal du ikke plage deg selv.


Det har lenge vært kjent at alkohol er giftig for fosteret, men ikke alle gravide har vært klar over det.

Hvis mor drikker alkohol i svangerskapet, kan barnet kan bli . Kuttet selvfølgelig ut all alkohol da jeg fant ut at jeg var gravid (uke 4). Janne ville vite om det gjorde noe at hun hadde vært på fest før hun ble klar over at hun var gravid. Hun mente at det var vanlig å drikke alkohol . Skadevirkninger av alkohol ved konsepsjon, i svangerskap og under . Røyking, snus og graviditet –​ informasjon til deg som er gravid.


Dersom den gravide drikker alkohol, er det en risiko for at fosteret blir . Det kan ikke oppgis en sikker nedre grense der vi vet at alkohol ikke påvirker barnet. Derfor bør gravide ikke drikke noe alkohol, og man bør tenke over sine .

Selv små mengder alkohol kan gi mindre heldig utvikling av fosteret under svangerskapet. SIDE2): - Jeg syns det er lettere å berolige kvinner som har drukket alkohol de første tre ukene av et svangerskap, sier forsker og barnelege . Naive kvinner lar mannen drikke alkohol under svangerskapet, sier overlege. Informasjon for gravide om alkoholinntak.


Helsedirektoratet anbefaler at kvinner unngår alkohol fra de planlegger graviditet til barnet er født. Det er ikke farlig å drikke noen glass alkohol under graviditeten, mener dansk ekspert. Men norske helsemyndigheter står fast på rådet om . Hvor farlig et det å drikke alkohol tidlig i svangerskapet og før man vet at man er gravid?


Alkohol skader hele graviditeten, men det er forskjell i hvor følsom den enkelte er for skade av alkohol. Helt i starten – de første dagene - kan . Resultatene ble sammenlignet med en kontrollgruppe med jevnaldrende barn, hvis mødre ikke hadde drukket alkohol under graviditeten, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg