torsdag 11. februar 2016

Utslett på ryggen hos voksne

Hos voksne personer kan utslettet skyldes en infeksjon eller hudsykdom. Utslettet er rød hevelser som blir større jo høyere opp på overkroppen. Ryggen er litt berørt kun litt på sidene litt over hoftehøyde.

Fargen er vanligvis hvitlig, men kan hos noen også være rosa og brunaktig. Pityriasis rosea er en ufarlig vanlig hudtilstand hos unge voksne mellom 10-år som gir et midlertidig utbredt utslett med røde flekker i huden. Brennkopper: Overfladisk hudinfeksjon vanlig hos både barn og voksne.


Gir små blemmer på strekksider av armer, ben og rygg.

Informasjon om tilstander som kan gi kle og utslett i huden. Atopisk ekseVanlig tilstand hos barn og voksne, med eksem som har en arvelig komponent. Informasjon om utslett som er vanlig hos eldre. Bulløs pemfigoid: Bulløs pemfigoid er en relativt sjelden hudsykdom som kan debutere i voksen alder.


Det kan være en rekke årsaker til at voksne får utslett med feber. De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant. HUDPROBLEMER: Utslettet på ryggen til denne jenta er en allergisk.


Hos noen barn blekner det og forsvinner allerede etter noen timer, hos . Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi.

Andre hudutslett kan komme av allergi overfor noe man har spist, bruk av . Hos voksne kan utslett med herpesvirus, såkalt helvetesild (herpes zoster) gi karakteristiske, smertefulle utslett. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få steder. Permetrin fjerner skabben hos nesten alle. Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som får det (ca. ), men mange voksne er også plaget. I ansiktet, på bena, på armene, på brystet eller ryggen - ja, til og med under fotsålene!


Hos de fleste allergikere går utslettet heldigvis fort over. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender. Pityriasis rosea, utslett med tallrike røde flekker med fin flassing;.


Sykdommen er forholdsvis vanlig og opptrer hyppigst hos ungdommer og unge voksne. Hos voksne, utslett vanligvis vises på hender og albuer. Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Test gjerne hos lege hvis du mistenker allergier.


Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som. Andre steder som kan rammes av psoriasis er hodebunn, ører, underliv, rygg, mage, hender og føtter. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.


Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Min sønn på mnd har utslett på magen og ryggen. Ved ferdsel i skog og høyt gress kan både barn og voksne bli utsatt for flåttbitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg