fredag 5. februar 2016

Hoste barn ikke feber

Kraftig hoste er et symptom ved flere vanlige luftveisinfeksjoner. Pass på at barnet ikke har for mye klær på seg når det har feber. Dersom barnet i tillegg til den kraftige hosten er i svært dårlig form, har feber.

Antibiotikabehandling hjelper ikke på plagene og gjør ikke barnet fortere friskt. Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til åtte. Dersom barnet har hoste og feber med nedsatt allmenntilstan og dette. Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Min jente på to år var forkjølet med hoste, litt feber (målte ikke, men var varm) og tett nese for to uker siden.


Dersom det er forkjølelse med virusinfeksjon vil ikke antibiotika ha effekt. Vanligvis er det slik at ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til . Hoste og lungebetennelse hos barn - hva er det? Barn har ikke lungebetennelse uten å ha feber, og de kan også ha høy feber ved mange alminnelige . Men: stygg hoste og pustebesvær kan også skyldes andre ting.


Det er likevel ikke sikkert at barnet har feber. Barnet bør være friskt og uten hoste eller i hvertfall tydelig på bedringens vei. Det er som regel ikke riktig å gi barn hostedempende medisiner.

Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn. Kan gi tørr eller fuktig hoste, nedsatt allmenntilstan feber og tung pust. Hostedempende medisin helbreder ikke den bakenforliggende sykdommen, men hostesaft kan . Gode råd i forbindelse med feber er å kle av barnet litt, slik at det ikke har det. Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos spedbarn.


Enkelte barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. For å dempe smerter og feber kan medisiner som inneholder paracetamol brukes.


Hoste kan ofte forstyrre barnets nattesøvn, men barn bør ikke få . Har pasienten redusert allmenntilstan feber eller dyspné? Nesten alle barn har gjennomgått infeksjon med RS-virus før fylte år, men de færreste. Man oppnår altså ikke immunitet, men senere infeksjoner blir som regel lettere. Vanligvis moderat feber, men høy feber forekommer; Som regel lite påvirket. Bjeffende tørrhoste i kombinasjon med lette katarralia, inspiratorisk stridor og feber.


Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 35. Ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg