onsdag 10. februar 2016

Trøske hos voksne

Høye blodsukkerverdier kan øke riskioen for trøske. Er det tatt fastene blodsukkerverdier hos deg? Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget.

Voksne som får trøske har ofte svekket immunforsvar. Hos spedbarn vil trøske vanligvis forsvinne av seg selv i løpet av noen uker. Hos voksne kan sopp i munnen gi en ubehagelig, brennende følelse i munn.


Munntrøske oppstår som oftest hos spedbarn og småbarn.

Munntrøske hos eldre barn og voksne kan skyldes en underliggende medisinsk tilstand som kan ha . Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som noen ganger kan svi og gi ubehag. Denne soppen finnes naturlig i munnen hos halvparten av oss. Vanligvis brukes Mycostatin mikstur, både til voksne og barn.


Soppinfeksjon i munnhulen kalles ofte trøske, eller på legespråket oral. Oral trost hos voksne, ofte beskrevet som en soppinfeksjon i munnen, er forårsaket av en opphopning av Candida albicans bakterier. Candida albicans er asymptomatisk til stede i munnslimhinnen hos de fleste mennesker. Symptomatisk infeksjon er vanligst hos voksne med redusert . Gutten min på uker er ganske hvit på tungen. Kan ikke se at han at han har noe hvitt belegg på innsiden av kinnene, men har kanskje noen . Trøske hos baby på måneder - skal dette behandles.


TRØSKE HOS VOKSNE - Kropp og helse - Kvinneguiden Forumforum. Døds ekkelt om det er det, hvordan bli kvitt det? Den vanligste årsaken til hvitt belegg på tunga er trøske. Hos voksne kan sopp i munnen gi en ubehagelig, brennende følelse i munn og . Candidasopp i munnhulen er ikke uvanlig hos spedbarn og kalles trøske.


Nosokomial smitte kan forekomme gjennom intravaskulært kateter og . Hos barn skyldes det ofte en virusinfeksjon, og hos voksne og eldre kan det. Trøske er en soppinfeksjon i munnslimhinnen og ses som et hvitt belegg inni. Trøske hos spedbarn gjør normalt ikke vondt, men kan irritere barnet i . Trøske forårsakes av gjærsoppen Candida albicans.


Denne infeksjonen er mest vanlig hos spedbarn og eldre voksne, men dårlig . Trøske hos spedbarn behandlet med anti-fungal medisiner. Hos voksne med svekket immunforsvar, trøske vil vanligvis ikke bli utkjempet av naturlig i kroppen . Plutselig stikker babyen ut en liten hvit tunge i stedet for en rosa. Trøske er en soppinfeksjon i munnen som mange spedbarn får.


Hos barn kommer Trøske av at di gulpper og at det blir ligende gulp. Til voksne brukes som regel amfotericin (Fungizone ) sugetabletter. Soppinfeksjon kan ofte oppstå hos mor etter behandling med antibiotika, eller at hun har hatt soppinfeksjon feks.


Risikoen for soppinfeksjon er større hos spebarn, gravide og eldre mennesker. Når en voksen rammen av sopp i munnen, er ett av symptomene en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg