onsdag 24. februar 2016

Herpes symptomer munnen

Herpes simplex-viruset kan også forårsake infeksjon i munnhulen. Det faglige uttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis. I tillegg til sår i munnen og smerter når de spiser, kan symptomene være feber, hovne lymfekjertler, .

Medisinsk betegnelse: Herpes simplex gingivostomatitt. Noen merker ikke en gang at de er blitt smittet, andre får symptomer. De vanligste symptomene på munnherpes er munnsår med væskefylte. Vær også nøye med ting som berører munnen, slik som bestikk, .

Den vanligste årsaken til munnsår er smitte med viruset herpes simplex, type (HPV-1) eller type 2. Den som selv har herpes på munnen vil nok vanligvis ikke få det nedentil fordi. Det tar under en uke fra man er smittet til man får symptomer, og det tar ofte 4-6 . Ofte symptomfri, men ved symptomer oppstår vanligvis herpesblærer i munnslimhinnen. HSV kan også hos den enkelte smitte fra kjønnsorganer til munn eller anus.


HSV- som er den mest vanlige, er som regel begrenset til munn og lepper. Noen opplever kun små eller ingen symptomer. Flere virus kan forårsake blemmer i munnen, men Herpes simplex virus (HSV).


Noen kan få gjentatte utbrudd med plagsomme symptomer men det er sjelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg