fredag 26. februar 2016

Smitter ørebetennelse

Den vanligste formen for ørebetennelse er mellomørebetennelse. Jeg har alltid hørt at det ikke er smittsomt. Men jeg fikk ørebetennelse i fjor vinter da eldstejenta akkurat hadde hatt det.


BufretLignendeAlle kan få en ørebetennelse, men barn har større sannsynlighet for å få det enn voksne. Barn som går i barnehagen eller park har størst risiko fordi smitte lett . Mellomørebetennelse smitter ikke, men den oppstår gjerne i forbindelse med en forkjølelse. Forkjølelse smitter ved at en person som er forkjølet, hoster eller .

Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret. Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte fryktelig vondt når det skjer. Kraftig mellomørebetennelse skyldes ofte bakterier, mens lette tilfeller ofte skyldes virus.


Jeg har aldri hørt om at ørebetennelse kan være smittsomt. Har ett barn med ørebetennelse som er innvitert på kino idag. Men at ørebetennelse er smittsomt var helt nytt for meg og nå har jeg lett hele . Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlige.


Det kan være fordi sykdommen i stor grad smitter før symptomer . Har hørt at ørebetennelse er utrolig smittsomt?

De er gjerne dobbeltsidige og smitter vanligvis via kanalene fra nese og svelg. En ørebetennelse kan bli meget smertefull . Den er i utgangspunktet ufarlig, men kan i enkelte tilfeller gi varig hørselstap. Symptomer hos hunder med ørebetennelse kan være kløe i. I og med at øremidd er smittsomt er det viktig å oppdage den tidlig og holde . De forårsaker smerte og feber, men mange foreldre er ikke sikker på om det er trygt å sende sine barn til . Dette er veldig smittsomt, og du bør oppsøke en lege for å sjekke om du. Vær oppmerksom på at øyebetennelse kan smitte fra det ene øyet til det andre . Ved ørebetennelse skal barnet holdes hjemme til symptomene er borte.


Smitter gjennom luftsmitte og gjennom direkte kontakt med væske fra utslettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg