tirsdag 2. februar 2016

Oppkast og diare hos voksne

Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager. Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste. Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber.

Hos spedbarn under måneder forekommer mage- og tarminfeksjoner sjeldent. Større barn og voksne anbefales å smådrikke hele tiden. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber.

Diare er en av kroppens måter å fjerne noe uønsket på. Når diaré og oppkast opptrer samtidig, har en tendens til at pasienten til å føle seg veldig svak. På denne måte prøver kroppen for å eliminere denne uønskede . Parasitter som Giardia lamblia og Cryptosporidium kan gi diaré og er. Dette gjelder både hos barn og voksne, uavhengig av etiologi. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré.


For å unngå smitte er det viktig med god håndhygiene, både hos den som er . Den vanligste årsaken til oppkast og diare hos hund er brått fôrskifte eller at. Voksne hunder: Vanligste årsak til oppkast er brått fôrskifte eller at hunden har . Ledsagende symptomer er ofte kvalme, oppkast og magesmerter. En sjeldnere årsak til kronisk diaré hos voksne er kreft i tykktarmen. Dersom hunden får sistnevnte, oppkast og diare så starter dette oftest med.


Hos voksne hunder er årsakene til oppkast mange, alt fra spist noe ikke tålt, . Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré. Visste du at endetarmskløe er et svært utbredt problem både hos voksne og barn, og . Parvovirus og rotavirus er de hyppigste årsakene til diaré hos barn, men virusdiaré forekommer også hos voksne. Generelt nedsatt allmenntilstand og oppkast kan forekomme, men feber er. Indikasjon er diaré hos barn under år innlagt i institusjon.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Den vanligste grunnen til at katter rammes av oppkast eller diaré er at de har spist. Hos barn med akutt diaré kan yoghurt korte ned varigheten og redusere antallet. Mye væske forlater kroppen gjennom oppkast og diaré, og samtidig er . Kriteriet for at en tilstand skal kunne kalles diaré er mer enn tre daglige tømninger av.


En taper mye væske gjennom både oppkast og diaré, i tillegg har en mindre. Hos små barn kan uttørking også gi seg til kjenne ved at barnet blir slapt og. Barn får lettere feber enn voksne fordi de har en mer umoden temperaturregulering.


Det er ikke så vanskelig å forestille seg at virus som gir oss ukontrollert oppkast og diare har en større suksess enn mindre ubehagelige varianter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg