mandag 23. mai 2016

Føflekkreft bilder

Det er nærmere ganger så mange som på 1950-tallet. Og Norge er på verdenstoppen når det gjelder . Her ser du bilder av farlige føflekker med føflekkreft.

Se etter tegn som asymmetriske føflekker, ujevn kant, forskjellige farger og om føflekken vokser. Med et dermatoskop kan man også ta bilder, og det disse bildene. Bildene som legene tar av mistenkelige føflekker, består av millioner av . Spesialist i hudsykdommer Xiatong Li ser nøyere på noen føflekker i dermatoskopet.

Etterpå blåses noen av føflekkene som er blitt tatt bilde av . De fleste mørk eller brunfargede føflekker inneholder en opphåpning av melanin, hudens fargestoff. Det er over 20nordmenn som årlig får diagnosen føflekkreft, og Norge er. Det man kan gjøre er å ta et bilde, gjerne ved siden av en annen føflekk, og deretter ta et annet bilde igjen en tid etter ved den samme føflekken . Eksempler på ”føflekker”, som ikke er føflekker, men malignt melanom. Hva skal du se etter og hva skal du gjøre om du er usikker på en føflekk.


Euromelanoma finner du informasjon og bilder av ulike . Legger ved en link der du kan se bilder av føflekker og vorter. FARLIGE HUDFLEKKER: Føflekkreft kan oppstå enten i en ny føflekk.

SJEKK FØFLEKKENE: Undersøk flekkene dine jevnlig og se etter . Lær deg ABCDE-regelen for føflekkreft og oppdag ondartet føflekk hos deg og dine i god tid. Nedenfor ser du bilder av godartede hudlidelser. Hudkreft og føflekkreft er ikke nødvendigvis samme sak. Solskadet hud (se bilder nedenfor) kjennetegnes av leverflekker (solare lentiginer), . Men føflekkreft er en av de få krefttypene du selv kan se, og dermed få fjernet i tide. Har du føflekker som enten vokser, endrer farge, klør, blør eller danner.


B: Bildet til venstre viser en føflekk med ujevn kant (B=border), mens . FARLIGE HUDFLEKKER: Føflekkreft kan oppstå enten i en ny føflekk, eller i en du har fra før. Føflekkene dine kan nemlig avsløre hudkreftsymptomer. Se bilder av føflekker med ABCDE-symptomer på føflekkreft. Kreft i en føflekk foreligger når normale pigmentceller endres til kreftceller.


Vet du hvilken tilstand personen på bildet har, eller hva som er årsaken til det du . Vi finner nemlig ingen jevnt økende forekomst med økende alder, og malignt melanom rammer ikke først og fremst de med . Ta et bilde av en føflekk og mat dette bildet inn i en datamaskin. Ut kommer datamaskinens anbefaling: Skjær ut føflekken eller la den være!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg