torsdag 19. mai 2016

Symptom kvalme

Kvalme kan være et symptom på en rekke sykdommer. Hvis kvalmen er ledsaget av andre symptomer som for eksempel smerter, kan dette sette legene på . De fleste har vært kvalm og kastet opp flere ganger. KVALME OG OPPKAST: Symptom med mange årsaker.


Kvalme er et veldig vanlig symptom når du er syk, og er således forbundet med et betydelig antall tilstander og sykdommer. Kvalme (nausea) er et symptom som kan ha mange forskjellige årsaker. Ved kvalme og brekninger - hva kan årsaken være?

Søk enkelt i alle våre symptom- og sykdomsomtaler . Kvalme er et av symptomene som gir mistanke om sykdom i spiserør, magesekk eller tolvfingertarm. Kvalme og oppkast kan skyldes mange forskjellige sykdommer og bør vurderes sammen med øvrige symptomer for å avdekke den underliggende sykdommen. Kvalme opptrer ofte i forbindelse med smerter, men det er et helt uspesifikt symptom som kan sees ved en rekke sykdommer.


Er vanlig ved en rekke tilstander i og utenfor gastrointestinalsystemet. I noen tilfeller kan oppkastets utseende gi mistanke om spesifikke tilstander. Her er flere alvorlige symptomer, som blod i urinen og depressive tanker.


Hvis dette i tillegg ledsages av kvalme og feber, kan det være tegn . Og kan skyldes én eller flere av de ulike millioner av ting som skjer i en ME-kropp.

Kvalme og opkastninger kan skyldes mange ting og skal vurderes sammen med øvrige symptomer. Oversigten omfatter ikke alle årsager og kan ikke erstatte et . Noen symptomer ved flåttbårne sykdommer kan forveksles med andre. Moderat feber; Hodesmerter; Muskel – og leddsmerter; Eventuelt kvalme og oppkast . Langvarig kvalme blir rekna som eit utmattande symptom. Kvalme er eit ikkje-spesifikt symptom, som tydar at det finst fleire moglege årsaker.


Dette er et svært vanlig symptom under første trimester i svangerskapet, men kan også oppstå hos de som ikke er gravide. Dersom det oppstår i kombinasjon med andre symptomer som kvalme, synsforstyrrelser og hodepine, kan det imidlertid være lurt å oppsøke . Har siden midten av april hatt en sterk kvalme, som ofte er mest intens i. Så det er nok flere symptomer på overgansalder enn det man tenker . I Norge har man valgt å bruke ESAS (Edmonton Symptom Assessment System) som en generell registrering av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg