fredag 20. mai 2016

Bmi for barn

Dette gir mulighet for å klassifisere i ulike vektkategorier. KMI er også kjent som BMI (body mass index). For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos .

Denne vektkalkulatoren er beregnet på barn og ungdom fra 2-år. Det anbefales internasjonalt å bruke kjønns- og aldersjusterte grenser for overvekt og . Omregningstabell for BMI tilpasset barns alder og kjønn (kalt IsoBMI). Den vanlige BMI-vektklassifiseringen fungerer også dårlig på barn og unge under år, . Fra Nasjonale faglige retningslinjer for primærhelsetjenesten. Fyll ut høyde og vekt og regn ut din BMI.


The body mass index, eller BMI, er et tall hentet fra en sammenligning av vekt og høyde. Når det gjelder BMI for barn og tenåringer (opp til år), er mye finere . BMI-kalkulator viser om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt. WHOs BMI-tabell passer ikke for barn og unge.


Tidligere benyttet en gjerne høyde-vekttabeller, men i dag brukes først og fremst KMI eller på engelsk BMI - body mass index. For å vurdere om et barn er overvektig eller ikke, brukes kroppsmasseindeks (KMI, også kjent som BMI), men tallet må regnes om til såkalt . BMI-klassene er beregnet for voksne personer over år.

BMI kalles også for KMI, en forkortelse for kroppsmasseindeks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg