onsdag 25. mai 2016

Mangel på vitamin d

Vitamin D dannes i huden under solstråling (UVB-stråling) og tas dessuten opp i tarmen fra vitamin D-holdig ernæring eller fra kosttilskudd. Fet fisk, som laks, eller omega-tilskudd er supert dersom du tror at du kan ha litt manko på vitamin D i høst- og . Vitamin D mangel er utrolig vanlig i Norge, men mange tror likevel at de ikke er i faresonen.

Les om symptomer og den vanligste feilen som gjør at kroppen. D-vitaminmangel er en av verdens vanligste mangelsykdommer. I kalde, mørke Norge har over halvparten av oss for lave vitamin D-nivåer, og problemet øker . Mangel på vitamin D hos barn kan medføre rakitt, også kjent som engelsk syke.

Dette gjør at skjelettet blir mykt og bena kan bli bøyd. Den norske staten vil faktisk tilsette enda mer D-vitamin i melken pga. Forskning viser at kvinner med D-vitaminmangel er dobbelt så . Kjent som “solskinnsvitaminet,” er vitamin D et vitamin som du kan få fra mat eller kosttilskudd.


Finn ut om du kvalifiserer for en gratis. I går fikk jeg svar tilbake at jeg har ALVORLIG D-vitaminmangel, og jeg har fått resept på D-vitaminer osvosv. Jorunn Hauge Sønju stabiliserte D-vitaminnivået og gikk ned kilo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg