fredag 13. mai 2016

Høyt kolesterol mat

Høyt kolesterol øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Kroppen vår produserer kolesterol selv, slik at det er ikke nødvendig med ytterligere tilførsel fra mat. Les også: Kolesterol i mat og kolesterol i egg Reduser eller unngå: Matvarer rike.

Bidrar mat og kosthold til høyt kolesterol? Det er en bred faglig enighet om at mat og kosthold påvirker kolesterolnivået i blodet. Seks matvarer som reduserer kolesterolet.


Høyt kolesterolnivå er risikofaktor nummer en for hjerteinfarkt.

Det beste rådet for å redusere kolesterolnivået er å spise mindre matvarer som er rike på mettet . Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv. Har du høyt kolesterol anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost. Særlig viktig er det å redusere inntaket av mat med mye mettet fett og . Det er allment akseptert at høyt kolesterol er en av de viktigste risikofaktorene for.


Når du skal lage mat, kan det først og fremst være lurt å lese . Høyt kolesterolnivå er en viktig risikofaktor for hjerteinfarkt. Du kan verken se, lukte eller smake kolesterol i maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg