torsdag 12. mai 2016

Muggsopp helse

På grunn av helserisikoen bør fuktskader og muggsopp fjernes så fort som mulig. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp, bakterier, midd og alger i innemiljøet. Fukt, fuktskader eller muggsopp innendørs kan gi økt risiko for pustebesvær, hoste, piping i brystet, luftveisinfeksjoner, bronkitt og eksem. Tre av ti boliger har fuktskader viser en undersøkelse Folkehelseinstituttet har gjort på oppdrag av Helsedirektoratet. Fukt fremmer vekst av bakterier og muggsopper.


Sporer og mycel fra muggsopp inneholder allergener og kan føre til allergiske reaksjoner og astma. Muggsopp trives i tette hus med fuktighet som ikke slipper ut.

Norges Astma- og Allergiforbund)Du kan bli syk av inneklimaet i ditt eget hjem. Muggsoppallergi er uvanlig, men forekommer først og fremst blant de som allerede lider av andre allergier. De fleste muggsoppartene en vanligvis finner, er i normalt forekommende omfang ikke farlige for friske personer. Hodepine er ett av de første symptomene på at du har muggsopp i boligen.


På 70- og 80- tallet ble det registrert økende problemer med helse og. Fukt, mugg, råte og andre mikrobiologiske prosesser er hyppig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg