mandag 16. mai 2016

Sår gror sakte

Små kutt og sår gror veldig sakte på meg. Kan det være at jeg mangler et vitamin eller mineral? Sår som gror uvanlig tregt kan like gjerne være et signal fra kroppen.

Sår som gror ekstra sakte kan for eksempel være et vanlig tegn på sykdommer som . Du hadde et svært sår etter operasjonen, og på et sted som dette gror det alltid sakte. Det er viktig at sårhulen ikke lukker seg i overflaten, men . For å ta noen eksempler, i januar fikk jeg et skrubbsår på kneet, tok nesten mnd før det var grodd.

Leggsår kan være smertefulle og gror ofte sakte. Behandling hjelper imidlerti og nesten alle sår blir til slutt bedre. Får du et sår, gror det vanligvis sammen av seg selv.


Det skjer ved at kroppen lager en spesiell type vev (bindevev) som binder sammen sårflatene. Andre symptomer: Hvite merker på neglene, at sår gror sakte. Sink bidrar til å lage nye celler og enzymer og er viktig for at sår skal gro.


Se for deg at du skader deg og får et sår som gjør vondt og gror sakte. Tenk om det da fantes noe som får såret ditt til å gro bedre og uten smerte. Hvis den er for svak (som den ofte er hos f.eks. diabetikere), leges såret langsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg