torsdag 19. mai 2016

Brennkopper barnehage

Brennkopper er endemisk til stede i Norge. Nå og da opptrer utbrudd innen enkelthusholdninger, barnehager eller andre grupper med nær . Det spørsmålet vi oftest får om brennkopper, er om når barnet kan vende tilbake til barnehagen.

Da svarer vi at barnet gjerne kan være i . Brennkopper (impetigo contagiosa) er en overfladisk hudinfeksjon som kan gi væskende hudutslett og skorpe. Dersom brennkoppene er tørre og dekkes med plaster, vil de ikke smitte. Den som er rammet, bør bruke egne håndklær, kluter og sengetøy. Ofte holdes barn med brennkopper borte fra barnehage og . Brennkopper rammer oftest barn, og er veldig smittsomt når man har fuktige blemmer.


De fleste barnehager er flinke til å forebygge smitte. Brennkopper er hudinfeksjoner som skyldes bakteriene stafylo- eller. Med høy luftfuktighet og varme, lette klær og hudkontakt mellom barna i barnehage og på skole, er sensommeren og tidlig høst ofte høysesong for brennkopper. Vi har hatt to tilfeller av brennkopper nå.


Dette er ikke farlig, men ubehagelig og smittsomt. Det gir seg utslag i små sår gjerne rundt munn og nese, men også . Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når sårene er under kontroll, Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke lenger .

Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler m. Smittevern: Brennkopper (impetigo contagiosa) er en . Brennkopper er en overfladisk hudinfeksjon som skyldes bakterier. Brennkopper er en av de vanligste hudinfeksjonene hos barn, men man kan bli. Barn holdes hjemme fra barnehage til brennkoppene er under kontroll, slik at . Brennkopper, impetigo contagiosa, er en overfladisk hudinfeksjon som kan gi væskende hudutslett og skorpe, og . Det startet med noen få brennkopper på et barn. Dersom åpne sår eller væsking fra sår, må barna holdes borte fra barnehagen.


Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når . Mange av barna med brennkopper går i barnehage. Ettersom barna ikke er allment påvirket, vil foreldrene gjerne sende dem i barnehagen. Det er tilfeller av vannkopper og brennkopper i barnehagen. Vi refererer til smittevernlegens anbefaling barnet skal (i begge tilfeller) holdes hjemme fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg