torsdag 5. mai 2016

Forkjølelse trening

Er man bare litt snufsete og har en begynnende forkjølelse, så er det ikke nødvendigvis farlig å trene litt lett den dagen man kjenner det på seg. Det er mye du kan gjøre, men pass på: Hard trening med sykdom i kroppen kan være fatalt. Er trening lurt når man brygger på en forkjølelse?

Og hvor lenge må man vente til man kan begynne å trene igjen? Etter den verste perioden med forkjølelser følger ofte influensasesongen fra desember til april. For normalt friske mennesker er ikke slik sykdom . Etter en forkjølelse kan du begynne å trene igjen etter et par feberfrie dager.

Har du hatt influensa bør du imidlertid være mer forsiktig. Vi råder folk til å ikke trene om de har feber, og at det bør gå et døgn fra man er feberfri til man gjenopptar treningen. SKAL, SKAL IKKE: Det er ok med lett trening hvis du ikke har feber, ifølge. Har du en forkjølelse som i hovedsak går fra halsen og opp . Ifølge Ravlo kan trening ved moderat sykdom til og med være positivt for immunforsvaret.


Kan jeg løpe vekk en forkjølelse, eller er det dumt å trene når man er syk? TRENE ELLER IKKE: Norsk idrettslege mener du bør ta det rolig hvis du er forkjølet, og at det kan være direkte farlig å trene hvis du er syk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg