tirsdag 17. mai 2016

Malaria stikk

Malaria er en farlig sykdom som spres ved myggstikk. I 20estimerte WHO at 1millioner mennesker fikk malaria og at. Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall.

Sykdommen skyldes en parasitt som overføres ved myggstikk. Malaria er en febersykdom som forårsakes av Plasmodium-parasitten. Vektorbåren smitte gjennom stikk av infisert Anopheles-mygg.


Malaria er en av verdens viktigste infeksjonssykdommer, og er en.

Malaria er en febersykdom med influensalignende symptomer. Vanligvis opptrer symptomene til dager etter et stikk av smittebærende mygg. Malaria er en protozoinfeksjon som overføres til mennesker ved stikk av infisert mygg. Mennesket er eneste smittereservoar av betydning for de fire humane . Falciparum-malaria forekommer først og fremst i Afrika sør for Sahara,. Tilbakevendende feberanfall er typisk for malaria.


Når nordmenn skal til områder med malaria, må man ta forebyggende malariamedisin før, under og etter . Malign malaria: hyperpyreksi, hypotermi, cerebral affeksjon,. Malariaparasitten overføres ved stikk fra Anophelesmygg og kan inndeles i en. Malaria er en infeksjon med en parasitt med navnet Plasmodium. Det er forskjellige plasmodium-arter som er aktuelle: Plasmodium vivax, P ovale, P malariae, . Beskyttelse mot myggstikk er den beste profylakse (profylakse = forebygging) mot blant annet Malaria, Denguefeber og Chikungunyafeber.


Siden årtusenskiftet har antallet dødsfall som følge av malaria blitt nesten halvert. Mellom en og to millioner mennesker dør hvert år som følge av sykdommen. Hvert år forårsaker malaria million dødsfall i verden. Sykdommen malaria smitter gjennom myggstikk og forårsakes av en . Malaria er en av verdens viktigste infeksjonssykdommer med betydelig.


Malaria smittes gjennom stikk av hunnmygg av arten Anopheles. Er du i et land med malaria, bør du holde deg unna øl, ifølge ny forskning fra Burkina Faso. Forskerne her har kommet frem til at malariamyggen . Infeksjonssykdommer overført via stikk fra ulike typer mygg kan medføre noen. Malaria finnes i store deler av Sørøst-Asia, Latin-Amerika og hele Afrika sør for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg