fredag 11. september 2015

Sekundær laktoseintoleranse

Hos individer med laktoseintoleranse er nivået av laktase så lavt at kun en liten del av laktosen. Dette kalles Sekundær laktoseintoleranse. Sekundær laktoseintoleranse er en laktoseintoleranse som oppstår som følge av en annen tilstan for eksempel sykdom eller skade i tarmen.

Det skilles mellom primær laktoseintoleranse som er en arvelig betinget enzymdefekt, og sekundær laktoseintoleranse, som er en forbigående svekket . Hvis du har laktoseintoleranse reagerer du på melkesukkeret, mens de som har. Sekundær laktoseintoleranse er en forbigående tilstand som gjerne oppstår . Laktoseintoleranse er manglende evne til å bryte ned en type naturlig sukker kalt laktose.

Laktose finnes ofte i meieriprodukter, for eksempel melk og. Primær laktoseintoleranse betyr at laktaseaktiviteten gradvis reduseres etter de første leveårene. Sekundær laktoseintoleranse skyldes skader i tarmen som . Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og.


Sekundær laktoseintoleranse oppstår som følge av en annen tilstan som for . Også andre sykdommer i tarmen kan gi sekundær laktoseintoleranse. Annen sykdom, slik som for eksempel cøliaki, kan debutere med . Da kan det være tegn på at man lider av laktoseintoleranse eller en annen. Dersom man lider av tilfeldig (sekundær) laktoseintoleranse kan det være tilstrekkelig at sykdommen som førte til tarmskadene leges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg