onsdag 23. september 2015

Barn omgangssyke

Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Rotavirusinfeksjon er en vanlig årsak til omgangssyke hos barn under fem år. Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden omgangssyke, men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker.

Våren er kommet, og med lysere tider kommer gjerne omgangssyke hos de søte små. De aller fleste barna takler omgangssyke bra, men . Her er tipsene som hjelper dere å takle spyingen! Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré.

Alle aldre kan smittes av omgangssyke, men barn er ekstra utsatte. Dessverre er det nettopp de som er mest utsatt for å få løs mage. Det er bare én måte å slippe unna på: Vask hendene grundig! Her er tegn på at barnet eller babyen . OMGANGSSYKE: Når barna er syke og du må hjelpe dem er det lett å tenke at du selv kommer til å bli sengeliggende. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.


Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Omgangssyke (viral gastroenteritt) skyldes en virusinfeksjon i tarmen. Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke. Det er høysesong for omgangssyke og akutt diare. De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage. Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner.


Ved omgangssyke kan man få diare senere i forløpet. Både influensa og omgangssyke er veldig smittsomt, men overlege Trude Arnesen anbefaler ikke å prøve å isolere et sykt barn. Hva gir man en treåring som så smått begynner å finne formen etter omgangssyke.


Har hørt at cola uten kullsyre og most eple er tingen, men dette kom kjapt i . Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke. Privat › Temasider › Helsetelefonen for foreldre og barn › Omgangssyke. Omgangssyke er en vanlig årsak til diarè, kvalme og oppkast.


For å unngå spredning av sykdommer, er det viktig at barn og voksne holdes hjemme til de ikke er smittebærere lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg