onsdag 16. september 2015

Kalkun krydder

Den milde kjøttsmaken i kalkunfilet tåler godt å bli utfordret med ulike krydder. Fennikel- og korianderfrø løfter kalkunkjøttet til nye høyder. Velg en liten fugl, stell pent med den under steiking og glem steiketermometeret som følger med.

Her er Lise Finckenhagens beste kalkuntips. Forumets hovedside › Kammerset › MatpratBufretLignende30. Noen som har noen tips mengde krydder og hvilke krydder som passer bra? Kalkunen er kg og skal stekes i stekepose. Det kan by på utfordringer å steke en hel kalkun i ovnen.


Ha gjerne urter og krydder i smøret for en enda bedre smak, sier hun. Julen nærmer seg, og det er helt klart snart tid for kalkun for mange. Denne oppskriften av Gordon Ramsey har vært populær her på bloggen. Når kalkunen er klar til steking skal den pensles med kryddersmør.


Kryddersmøret lager du ved å smelte smør i en gryte, ha i krydder. Stek hel kalkun til det store festmåltidet. Kalkun har en mild og god smak i seg selv, men egner seg også ypperlig til marinering. På grunn av den milde smaken, passer kalkunkjøttet til de fleste krydder .

Kalkun lårkjøtt ( ), vann, salt, stabilisator E45 E45 E40 løk, krydder (inkl paprika, chilli), hvitløk, antikosidant E31 dekstrose, aroma, . Tin dypfryst kalkun, det tar 2-døgn i kjøleskap. Tørk den og gni den inn med salt og pepper, pensle den med smør. Har laga kalkun før, men føler den blir fort tørr og uten smak. Gourmetkrydder til kalkun med ingredienser av pepper, chili og paprika.


Den litt syrlige smaken setter en deilig smak på kalkunen. I USA der kalkun regnes som en nasjonalrett, legges ofte hele kalkunen i. Bland saltet med eventuelle krydder, f eks knuste laurbærblader. Estragon og basilikum gir god smak til kalkunkjøttet.


Server med ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus, for en klassisk søndagsmiddag. Mange tror det er vanskelig å steke kalkun, men følger du denne. Legg fileten i en ildfast form og hell over all væsken og krydderet fra . Jeg kjøper heller kalkunbryst (kvalitetskalkun fra Stange.


Dropp Prior-dritten) og. Har du ikke krydderet, kan du bruke litt kanel og ørlite nellik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg