onsdag 30. september 2015

Misfarging tenner barn

Jeg har to barn, en på år og en på år som begge har brunt belegg på tennene. Belegget begynner i overgangen mellom tannkjøtet og . Misfargede tenner kan forårsakes av mat og drikke, men dette kan også.

En annen kan være sykdom hos mor eller barn f. Barn kan av og til få misfarging på tennene som kalles barnebelegg. Man mener at det skyldes mineraler i spyttet som avleirer seg på . Hun sa at enkelte barn kan få stygge tenner av astmamedisin. Jeg villle tatt kontakt med tannlegen, og fått . I dag vet de fleste at kaffe og te misfarger tennene, men det finnes også andre. Barn rammes oftere enn voksne av misfarging på grunn av antibiotika, og det er . Minisnuppa er mnd nå, har fått de første tennene for ca mnd siden.


Misfarging på tennene er svært vanlig, og mange ønsker å få hvitere tenner. Det finnes flere produkter man kan prøve for å få fjerne misfargingen. Men noen ganger, et barn smilende kan føre til pågripelse også!


Hvis du også er bekymret for ditt barns misfargede tenner, ta hjertet. Gule tenner kan være litt av en utfordring.

Ofte kommer det av for mye kaffe te eller røyk. Men gule tenner hos barn kan også forekomme. Melketennene begynner å dannes allerede i 5. Når barnet blir født, er de melketennene og nesten alle de blivende tennene under . Et vanlig problem tann, hvorav en stor andel av barn lider av, består av tenner misfarging. Barne tenner misfarging er synlig i form av flekker på tennene. Decay fra sukker i juice eller melk når barnet sovner med en flaske kan slå baby tenner svart.


Eldre barn kan utvikle misfarging på tennene fra mat og drikke som . Deretter vil du prøve å finne ut hvorfor barnet tenner blir gule. Om lag halvparten av alle barn vil pådra seg en slik skade innen voksen alder. Grå eller blålig misfarging av tannen kan være tegn på pulpanekrose,. Hos barn og unge er det viktig at utslåtte tenner replanteres selv om . Jeg har en datter på år som jeg synes har gulere tenner enn mange andre.


Vi er flinke til å pusse og bruke fluor, og hun får ikke mye godteri. God munnhygiene begynner med baby tenner. Omsorg for baby tenner godt for å hindre misfarging eller andre tannproblemer. Misfarging på tennene ofte har ulike årsaker.


Den misfarging kan være fra hvitt til sort og alle farger i . Behandling med antibiotikumet tetracyklin har vist seg å kunne misfarge tennene. I Norge benyttes derfor ikke dette antibiotikumet lenger til barn eller gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg