tirsdag 8. september 2015

Når bør man ta influensavaksine

Men er du en av dem som bør ta influensavaksinen? Når du begynner å bli syk er det allerede for sent. Man kan også ta blodprøve, men det er ikke så vanlig. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid? Influensavaksinen kan redde liv og bevare din helse.


Influensavaksine anbefales blant annet til gravide etter 12. Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk. Da vil vaksinasjonen vises når den vaksinerte logger seg inn på Mine vaksiner. Hvis du skal ha permanent beskyttelse mot sykdommen, må du vaksineres hvert år.


Friske mennesker bør derfor ikke vaksinere seg, mener norske forskere. Friske mennesker bør ikke ta influensavaksine. Sånn sett så overvaksinerer man voldsomt hvis man tilbyr vaksinerer til alle ansatte i en bedrift, fortsetter han. Vi synes ikke argumentet nå er sterkt nok når det avveies mot . Influensa smitter ved at man puster inn dråper med influensavirus fra.


Man kan beskytte seg mot influensa ved å vaksinere seg . Vi vet aldri helt når influensaepidemien kommer. De i risikogruppene anbefales å ta influensavaksinen hvert år. Friske mennesker bør ikke ta influensavaksine, heller ikke helsepersonell. Det er hovedbudskapet i en kronikk som to tidligere og en . Influensavaksinen har en beskyttelse på omkring prosent hos friske.


Til slutt: alle som har noe viktig de ikke vil gå glipp av i de neste månedene bør ta vaksinen. Når man skal se på hvor mange som må vaksineres før man sparer et . Har alltid hørt man ikke kan ta influensavaksine om man er forkjølet, men så fant jeg et sted på nettet der det sto det gikk. Folkehelseinstituttet anbefaler gravide å ta vaksine mot sesonginfluensa.


Det sirkulerer tre forskjellige influensavirus denne sesongen: Influensa. På grunn av dette, samt det at beskyttelse fra vaksiner avtar i løpet av ett års ti bør personer i. Det tar én til to uker før man oppnår god beskyttende effekt etter vaksinasjon. I tillegg bør helsepersonell og pårørende til personer med nedsatt. En mulighet er atdel som burde ta vaksinen ikke ser på seg selv som syke, eller at. Og skal du i så fall ta vaksinen mot svineinfluensa?


Men hvordan kan man være så sikker på at vaksinen ikke er skadelig når vaksiner. Data fra vaksinasjon av gravide kvinner med vanlig sesonginfluensavaksine, tyder . Influensavaksinen gir svært sjelden alvorlige bivirkninger. Man skal heller ikke ta influensavaksinen når man er forkjølet eller syk. Myte 1: Man kan bli smittet av influensavaksinen.


Hva gjør du når samlivsbruddet havner i retten? Selv om du ikke er i høyrisikogruppen, kan det å ta vaksinen stoppe deg fra å overføre viruset til mer sårbare mennesker. LES OGSÅ: Derfor bør gravide være forsiktig med kaffe. INFLUENSAVAKSINE: Flere i risikogruppene bør vaksinere seg, mener Folkehelsa.


Man kan fortsatt ta vaksinen, men det tar omtrent to uker før den får . Nå er årets influensavaksine er sendt ut til alle landets kommuner. Hvotdan kan man vite at influensavaksinen virker når epedemien ikke har brutt. Jeg har hørt at jeg bør ta influensavaksine?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg