torsdag 24. september 2015

Hudkreft føflekk

Andre former for hudkreft omtales for seg selv. Symptomer på føflekkreft kan være en føflekk soendrer form eller farge (spesielt til svart) . Hva skal du se etter og hva skal du gjøre om du er usikker på en føflekk.

Symptomene behøver ikke å være tegn på kreft, men du bør likevel ta dem alvorlig. Ofte forbinder vi hudkreft med føflekker, men dette er ikke den vanligste formen. Celleforandringer i fjernet føflekk - kan det være spredning?


Kreft i en føflekk, malignt melanom, oppstår når cellene i en føflekk gjennomgår en forandring som gjør dem til kreftceller.

Malignt melanom er en type hudkreft som vanligvis starter i en føflekk på huden din. Dersom føflekkreften oppdages tidlig, kan det helbredes med kirurgi. Føflekk-kreft er alvorligst og rammer særlig mennesker som har oppholdt seg mye ute i solen. Men i tillegg til føflekk-kreft, (malignt melanom), finnes det også to . Resten dukker opp som følge av hudtypen man har arvet, eller gjennom . Men ville du sett forskjell, og er du godt nok kjent med føflekkene på kroppen din? Hudkreft består hovedsakelig av to hovedformer; malignt melanom (føflekkreft) og.


En føflekk som endrer seg i form eller farge, blør eller væsker. Gå til Ondartede føflekker, maligne melanomer - Under finnes flere eksempler på hvordan maligne melanomer, de ondartede føflekkene ser ut.

Det finnes flere forskjellige typer føflekker. Det er viktig å følge med pigmentforandringer i huden med tanke på utvikling av føflekk kreft. Til slutt får man svar på om føflekken er typisk eller atypisk. Det dukker stadig opp nye føflekker som klør. Hudlege og professor Cato Mørk svarte nettprat.


For mange er hudkreft knyttet til begrepet malignt melanom. En føflekk som forandrer seg er et av de vanligste symptomene på malignt melanom. Føflekkreft er den alvorligste formen for hudkreft, og det er derfor ekstra viktig å følge med hvis du har en føflekk som ikke likner de andre du har . Følg me hvis du har en føflekk som skiller seg ut.


Mange tilfeller av hudkreft kan unngås ved å bruke solvettreglene. Mindre, opphevede føflekker, spesielt i ansiktet, kan ofte fjernes med en enkel. Volvat tilbyr kontroll og fjerning av føflekker, samt behandling av hudkreft og . LES OGSÅ: Fant tilfeller av hudkreft på én dag.


Kreft kan oppstå i en føflekk man har hatt lenge, eller på et nytt sted. SIDE2): Om du ikke har bestilt den årlige timen hos hudlegen for å sjekke deg for hudkreft, er det på tide å ta saken i egne hender. Føflekkreft er synlig og kan kureres dersom du kommer tidlig til behandling. Det er derfor viktig at du følger med på føflekkene dine og sjekker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg