tirsdag 15. september 2015

Diabetes sår i munnen

Diabetikere er to til fire ganger mer utsatt for å få tannkjøttproblemer enn ikke-diabetikere. Risikoen for å få andre munn- og tannsykdommer generelt er også økt . Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon).

After går normalt over av seg selv, mens . Sår inni selve munnen, kalt munnskåld eller after, er forholdsvis vanlig . Sjögrens syndrom eller etter bestråling mot munnen, er særlig utsatt for å få. Det kan oppstå smertefulle sår som ofte får et hvitlig belegg (fibrin).

Lichen planus i munnen kan bli kronisk, og det øker risikoen for munnkreft. Det er ikke særlig lurt – aspirinen lager nemlig et hvitt, ujevnt sår i . Omtrent 20mennesker i Norge har type 2-diabetes. Andre symptomer kan være uklart syn, sår som gror sent eller hyppige infeksjoner. Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget.


Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, . Vid typ 1-diabetes har kroppen slutat tillverka insulin och du får d. Svårläkta sår på ben och fötter, till följd av den försämrade blodcirkulationen i benen. Blåsor och sår i munnen går i regel över av sig själva inom någon vecka .

En undersøkelse fant at av de med diabetes type hadde. De har røde små opphøyde flekker som er smertefulle og kan gi sår i munnen. Det er derfor svært viktig å få undersøkt alle sår i munnen som ikke gror i løpet. Aftøse sår og infeksjoner er vanligste årsaker til smerter i tungen.


Kan være så banalt som at du puster med åpen munn om natten eller du kan ha fått en . Diabetes er en kronisk tilstand der kroppen ikke klarer å holde blodsukkeret nede. Tåkesyn; Soppinfeksjon i munnen, langs fuktige hudfolder eller i skjeden. Candidasoppen finnes normalt i små mengder på huden og i munnen.


Type og type diabetes; Personer med astma som tar kortisonpreparater gjennom en inhalator. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Vondt i munnen og munnsmerter kan være både smertefullt og meget plagsomt.


Vondt i munnen kan skyldes sår, infeksjon, virus, feilernæring, tannproblemer. Sørg for god munnhygiene når du har sår i munnen. Skyll med munnskyllemiddel to ganger daglig dersom det er for smertefullt å pusse . Dersom du har diabetes, er du ekstra utsatt for fotplager.


Ikke la føttene være for lenge i vannet – sår har vanskeligere for å heles dersom de . Diabetes kan også gi andre plager i munnen, som munntørrhet, mer hull (karies), soppinfeksjoner, sår i munnen og syreskader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg