onsdag 30. september 2015

Goitrogen mat

Goitrogener er navnet på stoffer som påvirker skjoldbruskkjertelen slik at den produserer mindre stoffskiftehormoner. Dessverre er det store huller i kunnskapen om hvor mye det finnes av goitrogener i ulike matvarer og hvor goitrogene de enkelte stoffene er når . Du har kanskje hørt om skjoldbruskkjertelen og helseproblemer den kan føre til, spesielt hos kvinner.

Men om du ikke er helt sikker på hva vi snakker om, . Komplett liste over matvarer som inneholder goitrogener finner du HER. Det finnes en del matvarer som inneholder substanser som kan danne såkalte goitrogener i kroppen. Goitrogener kan føre til struma (goiter) .

Goitrogener er substanser (i medisiner, kjemikalier eller i mat) som bryter inn og ødelegger for produksjonen av skjoldbruskkjertel . Det er egentlig bare å hypoterose og goitrogen mat. Goitrogene matvarer kan muligens trigge en allerede eksisterende sykdom ved å undertrykke skjoldbruskkjertelens funksjon. Begrepet goitrogen er brukt, til å beskrive visse matvarer, som har evnen til å endre hvordan menneskekroppen absorberer og prosesser jod. Det står at lavkarbokost og Fedon kost er å anbefale men samtidig skal man unngå goitrogene matvarer , eksempler på dette er :soya,spinat,kål . Goitrogens er matvarer som undertrykke skjoldbrusk-funksjonen ved å forstyrre opptaket av jod.


Hos friske mennesker, forbruker slike matvarer er helt trygt og . Goitrogens matvarer undertrykke skjoldbruskkjertelen riktig funksjon. Goitrogens inkludere grønnsaker i Brassica familien som brokkoli, blomkål, rosenkål, kål, .

Skal prøve å skrive litt mer om mat, kosthold og hva du bør spise og hvorfor du. Vi hypo'er har en vanvittig lang liste med mat vi ikke kan spise fordi det. Derfor vil en goitrogen-reaktion på et sporadisk indtag af goitrogene . Keep in mind that moderate consumption of goitrogenic foods is probably going to be okay. En diett for å bekjempe hypotyreose bør omfatte hele korn, naturlig mat, fibrøs. Disse matvarene, kjent som goitrogens matvarer er brokkoli, søtpoteter, raps, . Disse matvarer, kjent som goitrogens, kan nedsette eller oppheve muligheten av skjoldbruskkjertelen for å produsere hormoner eller hormonreseptorer.


Evt kan du prøve å begynne med mat som skal booste stoffskiftet litt: . Som nevnt over kan stoffskiftepasienter med fordel unngå for mye sukker og melk, men en annen viktig ting å unngå er goitrogene matvarer. Det finnes en rekke matvarer som har goitrogenic egenskaper. Visse legemidler og andre kjemikalier kan også forstyrre skjoldbruskkjertelen evne til å forholde .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg