mandag 11. januar 2016

Blod i urinen hos kvinner kreft

Blod i urinen er det vanligste funnet i tidlige stadier av blærekreft. Hos kvinner fjernes livmor, eggledere og ovarier i tillegg til urinblæren. Blod i urinen, uten andre symptomer, utredes på mistanke om blærekreft, men.

Kreft i urinveiene er relativt hyppig, mest hos kvinner og menn fra år. Vi tror delvis at blærekreft skyldes noen stoffer som urinen inneholder (onkogener). Hos menn fjernes blæren og prostata og hos kvinner livmoren og fremre del av . Særlig eldre personer med urinveisinfeksjoner, som regel kvinner, som ikke. Mye blod i urinen kan dog forhindre at man oppdager kreftcellene.


Lokale plager fra blæren kan hos disse pasientene lindres med en redusert . Blod i urinen kan også skyldes kreft i urinveiene, steiner i urinveiene eller ulike betennelsestilstander. Blod i urinen er et veldig vanlig symptom hos pasientene på. Blod i urinen (hematuri) kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene.


Synlig blod i urinen vil forekomme hos 80- av blærekreftpasienter, . Blærekreft (cancer vesicae urinaria) er betegnelsen for kreft som oppstår inne i urinblæren. Utvikler du symptomer som gir mistanke om blærekreft, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg