torsdag 21. januar 2016

Hjernehinnebetennelse smitte

Smittsom hjernehinnebetennelse - råd til nærkontakter. Du kan derfor smittes uten at personen du blir smittet av, har sykdommen selv. Hjernehinnebetennelse forårsaket av meningokokkbakterien (Neisseria meningitidis).


Smitte - opptak av bakterier - skjer gjennom nærkontakt . Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus, men. Selv om den som er bærer ikke blir syk, kan andre bli smittet av bæreren. Hjernehinnebetennelse: skyldes at meningokokkbakterier angriper.


Inkubasjonstiden (tid fra smitte til de første symptomene) er vanligvis 3-4 . For å minske faren for å bli smittet av hjernehinnebetennelse i russetida anbefales følgende: Ta deg tid til å sove ut! Hjernehinnebetennelse er en svært alvorlig tilstan i mange tilfeller. Alle former for hjernehinnebetennelse rammer barn oftere enn voksne.


Symptomene på smitte er ofte feber, sterk og langvarig hodepine, . Hjernehinnebetennelse kan utvikle seg i løpet av timer, og. Smitte skjer via spytt, og deling av flasker eller kyssing kan spre bakterien. Hjernehinnebetennelse (meningitis) er en infeksjon i hjernens hinner. Symptomer; Hjernehinnebetennelse i Norge; Smitte; Vaksinasjon .

Forskjellen mellom hjernebetennelse og hjernehinnebetennelse er, som. Disse kan smitte via blod fra tarm, og gir vanligvis en uproblematisk . Det man tror er influensa kan være hjernehinnebetennelse, normalt altså en mye. FRYKTER SMITTE: Ingeborg Berg delte flaske med russen som er innlagt med hjernehinnebetennelse i Drammen. Flere europeiske speidere er smittet av hjernehinnebetennelse etter en speiderleir i Japan. Foreløpig har ingen av de 8norske deltakerne . Oslo ble innlagt med hjernehinnebetennelse.


Meningokokksykdom, eller smittsom hjernehinnebetennelse, er en alvorlig. Overføring av smitte skjer via såkalt nærdråpesmitte, for eksempel . Informasjon og personlig smittevernveiledning: Alle som kan være smittet, skal gis individuelt tilrettelagt informasjon om hvordan . Flere smittet av hjernehinnebetennelse på speiderleir hvor 7norske ungdommer deltok. I sjeldne tilfeller er det beskrevet smitte ved å innta upasteurisert melk fra geit,.


Uveitt; Retinitt; Hjernehinnebetennelse; Uspesifikke nevrologiske symptomer . Smittsom hjernehinnebetennelse - informasjon til russen. Meningokokker er bakterier som smitter med spyttdråper fra personer som er bærere av bakterien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg