tirsdag 26. januar 2016

Betennelse i øregangen

Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av . Dette er en betennelse i huden som kler øregangen fra det ytre øret og helt inn til trommehinnen.

Tilstanden gir ofte intens kløe og ubehag i øregangen. Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen. Betennelse i det ytre øret skyldes infeksjon med bakterier eller sopp i huden i . Da med passe nok smerter i øret, venstre øre.

Ti prosent har ekstern otitt i løpet av livet. Inflammatoriske hudforandringer i ytre øregang. Betennelse eller eksem i øregangen Dette er en betennelse i huden som kler øregangen fra det ytre øret og helt inn til trommehinnen. Otitis externa er betennelse i øregangen som ofte kalles svømmeører da lidelsen er velkjent blant svømmere. Betennelse i det ytre øret heter otitis externa.


I begrepet ekstern otitt ligger flere tilstander, hvor de hyppigste er infeksjon i øregangen og eksem . Gå til Når bør man henvises til spesialist i øre-nese-hals medisin? Da er det viktig at fastlegen tok en bakterieprøve fra øregangen før behandlingen ble . Typisk er at øregangen og ytreøret blir ømt, spesielt ved berøring eller drag, .

Jeg har vært hos Øre-Nese-Hals spesialist, og videresendt til fysioterapeut. Dette er en betennelse i ørets bruskede deler, eller i bruskhinnen. Ytre ørebetennelse eller ekstern otitt er en betennelse i det ytre øre og øregang. Sammen med mellomørebetennelse kalles ytre ørebetennelse ofte bare . Det er en betennelse i de ytre øregangene og forekommer både hos barn og. Otitis externa, betennelse i det ytre øret eller øregangen.


Betennelse i det ytre øret er sjeldent og skyldes infeksjon med beta-hemolytiske . Betennelsen anses som akutt hvis den varer kortere enn uker, og den har da. Infeksjonen forårsakes gjerne av fuktig øregang, eksempel vann som blir igjen . Betennelse i øregangen fåes oftest hos folk som har for vane å pille seg i ørene med vattpinner, fyrstikker og liknende, kanskje på grunn av . Etter denne har han jevnlig hatt tilbakevendene kraftige betennelser i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg