mandag 18. januar 2016

Magesår stress

Der man før trodde at stress var den viktigste årsaken til magesår, vet man i dag at det som regel handler om en bakterieinfeksjon i magen. Magesår er et sår som oppstår på slimhinnen i magesekken eller i øvre del. Stressmage ble tidligere feildiagnostisert som magesår.

Berstad frykter at mange av disse pasientene nå får andre diagnoser som heller ikke er riktige. Magesår gir typisk sterke smerter øverst i magen som stråler mot ryggen. Det er sannsynligvis også slik at stress og andre belastninger påvirker tendensen til å få magesår, og dette kan man ofte påvirke selv.


Kreft i magesekken kan være assosiert med magesår.

Derimot er det ingen holdepunkter for at stress eller kostholdsfaktorer har særlig stor . Det synes ikke som om bakterien Helicobakter pylori (som finnes ved magesår) kan forklare symptomene ved stressmage, men noen av pasientene har . Gamle teorier gjelder fortsatt: Stress kan føre til magesår. Den nyoppdagede magesårbakterien kan likevel ikke ta all skyld for sykdommen. En stor andel av befolkningen er infisert av bakterien helicobacter pylori, men bare av de rammede får magesår.


Stress, røyking og alkohol kan forverre . Hvordan stilles diagnosen magesår eller magekatarr (gastritt); Hvordan behandles. Medvirkende årsaker: Stress, arv, røyking, revmatisme, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg