torsdag 28. januar 2016

Migreneanfall

Det er nyttig å lære seg å gjenkjenne de tidlige tegnene på et migreneanfall. Da kan du ta reseptfrie smertestillende legemidler med en gang for å mildne . Omtrent av alle kvinner og av alle menn i Norge har migrene. Nesten opplever et eller flere migreneanfall i løpet av livet.


Forskerne vet ikke nøyaktig hva som er årsakene til migrene. Man vet imidlertid at det under migreneanfall skjer en rekke endringer i hjernen. Migreneanfall Aurafase Attakkfase; Klassisk og vanlig migrene Klasehodepine Aura uten hodepine; Migreneutløsende faktorer Førstehjelp Legebehandling og .

Aura er et fenomen som oppstår i forkant av migreneanfallet, hvor man kan oppleve synsforstyrrelser, som for eksempel at en ser blinkende lysglimt eller . Mellom anfallene er pasienten frisk, men under migreneanfall kan både hodepine og ledsagende symptomer være svært plagsomme og påvirke . Migreneanfall gir kraftige smerter eller pulserende følelser på en side av hodet. Migrene kan også ha ulike synsforstyrrelser som symptom. En fjerdedel av alle kvinner og en tiendedel av alle menn har opplevd ett eller flere migreneanfall, og cirka av befolkningen har et eller flere migreneanfall i . Jenter kan få migrene når de har menstruasjon eller hvis de bruker p-piller. Faktorer som utløser et migreneanfall kan variere fra person til person.


Ved et migreneanfall kan det ofte forekomme lysskyhet, kvalme og oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg