onsdag 13. januar 2016

Temperatur på spedbarn

De kan raskt bli kalde og raskt bli overopphetet. Kjenn på barnets rygg for å finne ut om barnet er passelig varmt. Feber er et svært vanlig sykdomstegn og er en hyppig årsak til legebesøk; Hos barn er temperatur-reguleringen mer ustabil enn hos voksne.

Temperaturreguleringen er mangelfull hos nyfødte barn. Nyfødte har lavt stoffskifte med liten varmeproduksjon. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Det betyr også at barnets temperatur blir veldig påvirket av omgivelsenes temperatur.

Barn og voksnes normale temperatur ligger mellom og 38°C. Et spedbarn blir relativt fort feber hvis det har for mye klær på seg, eller hvis . En målt temperatur på for eksempel 35° C betyr altså at den. Mi jente sin temperatur ligger som regel på 35! Med mindre de har kastet opp eller sølt på seg, blir ofte ikke spedbarn så veldig skitne.


Sånn som vi har det nå, er vinduet alltid litt oppe på gløtt om natta. Dette gjør at temperaturen som regel er fra 8-grader på soverommet. En amerikansk studie viser at spedbarn som sover i rom ventilert med.


Perfekt temperatur å sove i er mellom og grader, ifølge Dautovich.

Dette senteret mottar informasjon fra hele kroppen om temperaturen, og hvis vi er for varme settes det i gang tiltak for å senke temperaturen. Spedbarn under tre måneder tåler feber dårligere enn større barn. Andre anbefaler å ringe lege hvis temperaturen blir over grader.


Normal temperatur for en baby avhenger faktisk av hvilken metode du bruker for. Selvfølgelig, kan feber (over 10grader Fahrenheit hos spedbarn) være et . Temperaturen skal være cirka grader (kroppstemperatur). Sjekk med albuen om vannet har passe temperatur. Man kan også bruke et badetermometer for å . For spedbarn, kan variasjonen være enda større, fordi deres små kropper ikke.


I henhold til kanadisk Pediatrisk Society, kan normal temperatur for spedbarn . Det er ingen spesiell temperatur som er den riktigste for god søvn. Ta medisiner skal, hvis alt annet mislykkes, og temperaturen steg til 39oS. Unntakene er spedbarn, som er på manifestasjon av de såkalte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg