fredag 15. januar 2016

Øreverk barn bading

For å unngå å bli rammet av ørebetennelse i slike . Kan det ha skjedd noe med øret hennes som har vært vondt eller skadelig? Og er det sånn at man ikke skal bade barn med øreverk? For år siden var vi i Karibien og da fikk jeg + barn (og år). Vi måtte avholde oss fra bading, hvilket ikke var moro når vi hadde bare 2 . Likevel, mange foreldre legger merke til at deres barn får riktig øre problemer etter bading.


Til barn anbefales generelt myke og formbare silikonpropper, da ørene deres forandrer seg raskt.

Disse er som regel fjernet ved bading eller overdreven ørerensing . Hvis barnet har smerter i øret og feber, er det viktig å kontakte en lege, sier seksjonsoverlege Tore Abrahamsen ved Rikshospitalet. Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private svømmebasseng i en periode vi bodde i tropiske land. Minst prosent av alle barn har hatt mellomørebetennelse ved fylte to. Barnet bør unngå bassengbading 6-uker etter ørebetennelse, hvis . Ved hyppig eller langvarig kontakt med vann, som f. Blås ut væske fra nesa - skyll gjerne etter bading 3. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). En akutt mellomørebetennelse går som regel over av seg . Det skal ikke så mye til før du får vann i øret.


Men å få det ut igjen, kan derimot være kinkig. Det kan til tider vise seg å bli en utfordring. Ved nattlig øreverk uten at barnet er påfallende sykt, er det som regel unødvendig å kontakte lege . Varmt og fuktig klima, bading i basseng og vannaktiviteter ender i. For små barn kan øregangsbetennelse være ekstra smertefullt fordi de ikke . Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.


Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller . Jentene vil bade, og minsta ¨hadde skikkelig øreverk i går natt og i går. Vær forsiktig med å ha vann i ørene til barnet som har øreverk. Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det være en akutt. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel, irritabilitet og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg