onsdag 20. januar 2016

Eksem hender og føtter

Dyshidrotisk eksem (Pomfolyx) er en type eksem som rammer hender og føtter. Tilstanden kjenntegnes av små blemmer og irritasjon i huden. Vi finner mange av de samme sykdommer i hendene som ellers på huden.

Men noen hudsykdommer finnes bare i hender eller bare i føtter, eller begge steder . Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet brukes. Vi regner med at 5- av alle med håndeksem egentlig har pompholyx. Dette må jeg gjøre slik at ikke føttene sprekker og hard hud legger seg.

Jeg har , helt fra jeg var liten hatt eksem, spesielt på overflaten av hendene, etterhvert også oppover beina og på brystet. Ved utslett kun på hender og føtter kalles sykdommen for palmoplantar psoriasis. I perioder uten aktive pussblemmer kan utslettet ha et eksemlignende preg.


Jeg har de siste ukene slitt med bittesmå væskefylte blemmer i venstre hånd. Det klør enormt og man kan se ett svart prikk midt i. Eksem - små blemmer under huden på hender og føtter skrevet i Skravlesiden: Noen med erfaring? Den er lokalisert til hender og\eller føtter. Belastning med vann, såpe og mekanisk friksjon kan også føre til håndeksem.


Eksemet sitter oftest på hender og fingre (), og oppstår sjeldnere på føttene. En form med spesielt store blemmer kalles vesikulos eller pompholyx, men er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg