mandag 25. januar 2016

Flåttbitt hund symptomer

Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Borreliose kan gi en rekke symptomer som halthet, feber, nedsatt matlyst, sløvhet, . Hvis du finner en flått på hunden eller katten din, er det veldig viktig å fjerne den snarest.

Her får du vite mer om flått og symptomer på flåttbårne sykdommer. Om hunden får borreliose kan den få feber og symptomer som tretthet, halthet, epilepsi, . Flått (skaubjørn), er et blodsugende edderkoppdyr som kan bite seg fast på mennesker og dyr. Symptomene på Borreliose hos hund kan være flere.

FLÅTTBITT HUND: I sommersessongen er det helt vanlig å finne flått på hunden etter turer i skog og mark. Flått utgjør ikke noen trussel mot den generelle hundehelsen i Norge. Våren nærmer seg, og for oss som bor på sunnmøre - også Flåttplagen.


Hund kan bli smittet med forskjellige sykdommer etter skogflåttbitt. Det er viktig å merke seg at ikke alle som blir smittet utvikler symptomer og trenger . Symptomer på flåttsykdommer kan variere, og være uspesifikke. Hvis hunden har vært i kontakt med flått og har symptomer som kan oppstå . Vi bør derfor alltid følge med på hundens allmentilstand og ha flåttbitt i tankene om hunden skulle vise de symptomene som er nevnt ovenfor.


Sykdommer som overføres av flått er et økende problem i Norge, blant annet som.

Symptomer på borreliose hos hund kan være feber, nedsatt matlyst, halthet . Har noen hatt en hund som blitt dårlig av flåttbitt? Hvilke symptomer fikk den, og hvor lenge tok det før den blev bra? Symptomene på borreliose kan være feber, tretthet, lammelser i ansiktet,. Man skal være klar over at flåtten kan bytte vert, dvs. Den påvises sjelden i Norge, og da som regel hos hund som har vært i utlandet.


Flåtten er en så kalt ”tre-verts flått” som betyr at den har tre utviklingsstadier . I går oppdaget vi en flått som har suget blod i ca dager. Denne sykdommen gir tilsvarende symptomer som Borreliose. Halsbåndet beskytter hunden mot flått i måneder, selv om hunden bader og . Når en infisert flått suger blo vil bakteriene vandre fra flåttens tarm til flåttens. Noen hunder kan også være smittet, uten å vise symptomer i det hele tatt.


Hos hunder er symptomene som oftest noe allmenn påkjenning med. Også katter og hunder kan bli syke av flåttbitt, og flåtten bør fjernes i løpet av et døgn . Flått har blitt et problem over store deler av landet og stadig flere hundeeiere får. De vanligst symptomene hos hund er betennelser i ett eller flere ledd og kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg