tirsdag 29. mai 2018

Forstoppelse barn råd

Barnet er under ½ år og du mistenker forstoppelse. Har en gutt på år som har hyppige episoder med oppkast. Jeg har en sønn på år som nekter å bæsje.

For en stund tilbake ca en mnd siden var han veldig hard i magen og det . Kronisk forstoppelse hos barn medfører betydelig redusert livskvalitet. Studier viser at det tar fra 1-år, eller lengre å få stilt diagnose (1). Kronisk forstoppelse og irritabel tarmsyndrom (IBS) er ufarlige og meget vanlige tilstander.


Dette gjøres vanligvis med Movicol dosepulver hos barn over år. Er barnet opprørt, urolig og har problemer med å bæsje? Gis ikke til barn år eller andre med økt tendens til feilsvelging, på grunn av fare for aspirasjonspneumoni. Ved langvarig diaré (2-uker) bør barnet også legeundersøkes, likeledes hvis det er tale om. Hvordan kan man vite at det er forstoppelse barnet lider av?


En studie viser at av barn med forstoppelse fortsatt plages i . Jeg forstår godt at dere blir bekymret, og synes det er veldig bra at dere aktivt søker råd! Forstoppelse hos barn er en relativt vanlig tilstan . Det er ikke uvanlig at barn får forstoppelse. Vanlig behandling er avføringsmidler, og gode råd for å forebygge at barnet får forstoppelse . GODE RÅD når barnet ditt har forstoppelse.


Fra naturens side er det ordnet slik at tarmen tømmer seg regelmessig. Vi snakker om forstoppelse når barnet har. Ved forstoppelse har barnet sjeldnere avføring enn vanlig og den er har tørr og vanskelig å trykke ut. Forebyggende råd mot forstoppelse hos barn. Forstoppelse hos barn kan være veldig vondt for barnet, og som foreldre kan man bli veldig fortvilet.


Men, det finnes mange gode råd og tips som kan forsøkes. Min to-åring har vært innlagt på sykehus hvor de konstaterte forstoppelse. Har fått beskjed om å bruke Duphalac i like mange mnd som gutten . Forstoppelse og barn er en utrolig kjedelig kombinasjon som mange foreldre må gjennom en eller flere ganger i livet. Gode råd mot forstoppelse hos barn: Gi barnet et ekstra glass vann til måltidene. De fleste barn får forstoppelse fra tid til annen.


Dersom barnet ditt har forstoppelse som ikke går over, kan det trenge behandling. Noen sier at malt kan gi forstoppelse også, istedet for å motvirke det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg