mandag 7. mai 2018

Kolestorol

Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men de fleste tilfeller har klar sammenheng med livsstilen. Mye mettet fett i kostholdet, lite mosjon, røyking og overvekt . Kolesterol er et av kroppens fettstoffer (lipider).

Når vi snakker om kolesterol er det vanligvis total kolesterol vi mener. Du trenger kolesterol for å holde deg frisk. Du kan få for høyt kolesterol som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer.


Hyperlipidemi er en tilstand med høye verdier av fettstoffer i blodet.

Begrepet brukes ved forhøyelse av fettstoffene kolesterol og triglyserider. Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og . Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv.


Høyt kolesterol øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Her kan du lese oHøyt kolesterol er en risikofaktor Årsaker til høyt kolesterol Symptomer og tegn på høyt kolesterol Ideelle kolesterolverdier Hvem bør få . Kolesterol er et lipi (fettstoff) som finnes i alle animalske celler. Navnet kommer fra gresk chole som betyr galle og stereos, fast; når man først identifiserte stoffet . For dager siden - Kolesterol er et stoff ingen mennesker kan klare seg uten; det er et spesielt fettstoff som er en viktig og uunnværlig del av alle kroppens celler.

For dager siden - Kolesterol er et fettstoff som hører til sterolene. Kolesterol finnes i alle typer celler og benyttes i kroppen blant annet til produksjon av gallesyrer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg