mandag 14. mai 2018

Hva er laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse innebærer redusert evne til å fordøye laktose. Det finnes flere typer laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse betyr at du har nedsatt toleranse for melkesukker (laktose) fordi du har for små mengder av enzymet laktase i .

Laktoseintoleranse (melkesukkerintoleranse). Melkesukkerintoleranse (laktoseintoleranse) er en tilstand hvor man får diaré . Hos individer med laktoseintoleranse er nivået av laktase så lavt at kun en liten del av laktosen tas opp fra tynntarmen. Laktoseintoleranse betyr at du må passe på hva du spiser.

Her er en oversikt over hva du kan spise eller drikke dersom du har laktoseintoleranse. De som ikke tåler melkesukker, har det vi kaller for laktoseintoleranse. Tilstanden skyldes mangel på enzymet laktase som har som oppgave å spalte . Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og. Har du melkeproteinallergi eller er det en laktoseintoleranse?


Kvalme og oppkast - hva kan årsaken være? Melk inneholder laktose, eller melkesukker som det også heter. Dette er et karbohydrat som består av to sukkerenheter.


Da kan det være tegn på at man lider av laktoseintoleranse eller en annen tarmsykdom.

Hva kan forårsake sykdommen, hvordan forebygge, når søke lege?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg